kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dayısı ünlü bir gangster çıktı

Mehmet ÇALIŞKAN/MAGAZİN
Nadide Sultan'ın dayısı; 60'larda iki oğlunu Avrupa'da okutmak için birçok soygun yapan gangster Nejdet Elmas çıktı! Sultan iki yıl önce 'Gangster' adlı bir kitapta da hayatı anlatılan dayısı için "Ondan asla utanmıyorum" dedi..
1961yılında Çemberlitaş'ta bir bankayı soyarak başladığı eylemlerine bir süre devam eden ve sıkıyönetimin hüküm sürdüğü o dönem ülke gündemine oturan Nejdet Elmas, şarkıcı Nadide Sultan'ın dayısı çıktı! Konuyla ilgili olarak konuşan Nadide Sultan, birkaç kez gördüğü dayısının soygun maceralarıyla büyüdüğünü anlattı.

GANGSTER DEĞİL, KABADAYI
Dayısı Nejdet Elmas'tan asla utanmadığını vurgulayan Nadide Sultan şunları söyledi: "Dayım için gangster demişler. Ama bence, benim dayım bir kabadayıydı. Yoksullara yardım etmek için elinden geleni yapmış... Soygun paralarını yoksullara dağıtmış. Hatta bir soygunda bankadaki bir işçinin parasını almamış." Öte yandan iki yıl önce gazeteci Cengiz Erdinç, 'Gangster' adını verdiği kitabında, Nejdet Elmas'ın hikayesini bütün ayrıntılarıyla anlatmıştı. Çemberlitaş olayından sonra soygunlarına devam eden Nejdet Elmas'ın amacı; kitapta da zengin olup bütün fakirlere yardım etmek olarak anlatılıyordu. Kitapta ayrıca Elmas'ın iki oğlunu Avrupa'da okutmak için soygun yapmaya başladığının da altı çizilmişti.

CEMAL GÜRSEL EMİR VERDİ
Elmas yaptığı soygunlara rağmen yakalanamıyordu. Ancak askeri darbeyle yönetime gelen Orgeneral Cemal Gürsel, 'Gangster' olayı olarak bilinen Elmas'ın soygunlarına bir son vermeye karar verdi. Yüzlerce asker ve polisin seferber edildi. Ama Elmas'ın yakalanması mümkün olmuyordu. Sıkıyönetime rağmen ardı ardına soygunlar yapan Elmas'ın yakalanamaması üzerine Gürsel operasyonu genişletti ve sonunda Elmas ele geçirildi.
Haberin fotoğrafları