kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Festivalin kapanışında, ‘Altın Karagöz’le ödüllendirilen sinemacılar, hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

İpek Yolu'nda coşkulu final!

İsmet ACAR/BURSA
2. Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali coşkulu bir törenle son buldu. Gecede 'Altın Karagöz' ödülleri de sahiplerini buldu..
İLİŞKİLİ HABERLER
İpek Yolu'nda coşkulu final!
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali renkli bir törenle sona erdi. Tayyare Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törene, aralarında Selma Güneri, Hale Soygazi, Vildan Atasever, Fadik Sevin Atasoy, Şemsi İnkaya ve Umut Sezgin'in de bulunduğu ünlü simalar katıldı.

10 BİN KİŞİ İZLEDİ

Festivalin onursal başkanlığını yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, festivalde gösterilen 50 filmi yaklaşık 10 bin kişinin izlediğini söyledi ve ekledi: "Bu festival Bursa'da küresel bir sevgi ve hoşgörü ortamı oluşturuyor. Burada Türk Sineması'nı dünyaya, dünya sinemasını da Türkiye'ye tanıttık." Sunuculuğunu Korhan Abay'ın üstlendiği gecede Uluslararası Altın Karagöz Film Yarışması'nın galipleri de belli oldu.

EN İYİLER SEÇİLDİ
Yarışma sonunda en iyi film ödülünü Christopher Zalla'nın 'Padre Nuestro' adlı filmi aldı. En iyi yönetmen ödülünü 'Park' filmiyle Lichuan Yin kazanırken, en iyi kadın oyuncu ödülü 'Dünyanın Son Gününü Böyle Geçirdim' filmindeki performansıyla Dorothea Petre'ye gitti. En iyi erkek oyuncu ödülünü ise, 'Padre Nuestro' filmiyle Jesus Ochoa ve Armando Hernandez paylaştı. Özel mansiyon ödülleri ise 'Sankara' ve 'Heroes' filmlerinin yapımcılarına verildi.