kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

MHP'den "Türban" desteği

Yeni Haber
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın, üniversitelerde türban yasağının uygulanmayacağı yolundaki açıklamaları MHP tarafından destek gördü.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Prof. Dr. Özcan'ın türban ile ilgili açıklamalarını değerlendirdi. Şandır, Prof. Dr. Özcan'ın, "üniversitelerde türban yasağının uygulanmayacağı" yönündeki açıklamalarına katıldıklarını belirterek, "İlkesel olarak türbanın serbest olma görüşünü önemli buluyorum. O zaman üniversiteler özgür düşüncenin mekanı olurlar. Yök Başkanı bu sözünün gereğini yerine getirmelidir. O zaman ok iyi sonuç olacaktır" dedi.

Özcan'ın, Meclis Başkanı Köksal Toptan'ı ziyaretinde kameralara yansıyan ve Başbakan Erdoğan tarafından "türban" konusunda konuşmaması şeklinde uyarıldığına ilişkin sözlerini ise Şandır şöyle değerlendirdi :

"YÖK Başkanı bir takım beyanlarda bulundu. Hangilerinin kalıcı olduğunu neyi kastettiğini göreceğiz. YÖK Başkanının şuana kadar derli toplu bir açıklamasına rastlamadık. Ciddiye alınmasına gerek yok. Ayak üstü demeç verilmemeli. O artık bir hoca bir profesör değil tüm üniversitelerin temsilcisidir, böyle davranması gerekir. Verdiği sözün gereğini yapmasını umuyoruz."

SAKİN VE SAĞDUYULU OLMALIYDI

MHP Genel Başkanı Yardımcısı Faruk Bal, YÖK Başkanı'nın üniversitelerde türban yasağının uygulanmayacağı açıklamalarına katıldığını ancak, üniversitelerle ilgili görüşlerinin sakin ve sağduyulu, ilgili çevrelerin düşüncelerini dikkate alarak bildirmesi gerektiğini savundu.

Bal, "Başbakan tarafından uyarılan bir görüntü çizmiştir. Başbakanın kontrolünde bir kişi görüntüsüne girmiştir. Bu durum yürüteceği görevin ciddiyetiyle bağdaşmaz. Bizim 'kamu hizmeti alan kişilere devlet aralarında bir ayırım yapamaz, eşitlik kuralını ihlal edemez' görüşlerimiz bellidir. Sağlık hizmeti alan kişiler arasında bir ayırım yoksa, nasıl adalet hizmeti alan kişiler arasında ayırım yapılmıyorsa eğitimde de ayırım yapılmamalıdır. Türbanlılar da dahildir" dedi.

DEVLETE HARÇ YATIRAN ÖĞRENCİ BAŞINI İSTEDİĞİ GİBİ ÖRTER

MHP Afyon Milletvekili Abdülkadir Akçan'da, Prof. Dr. Özcan'ın, türbanın üniversitelerde serbest olması yönündeki görüşlerine katıldığını belirterek, "Başı örtülü bir kadın devlet hastanesine gelip nasıl tedavi oluyorsa ve hastaneden, 'başı kapalı" diye geri gönderilmiyorsa, devlete harç yatıran bir öğrencide istediği gibi başını örter. Önemli olan samimi olmak, yapmak istediklerinde samimi olmaktır. Sağlık, adalet hizmeti satılıyor. Eğitim hizmeti de satılıyor. Kimse eğitimde de harç diyemezsiniz. Ama eğitim hizmetini bedava yaparsanız. Eğitim hizmeti de bedava değil" diye konuştu.

(ANKA)