kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Serbest kaldığı gün özel uçakla döndü

Recep AKTEPE - Öner ŞAN
Cinsel tacizden yargılanan Alman genç, Almanya Parlamento üyesi Öger'in yakından izlediği duruşma sonrası serbest bırakıldı. M.W., ülkesine özel uçakla götürüldü..
Antalya Manavgat'ta 11 Nisan günü 13 yaşındaki İngiliz kızı Chrollete'ye cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklanan 17 yaşındaki Alman genci M.W., 8'inci duruşmada tahliye oldu ve ülkesine özel uçakla götürüldü. Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen duruşma için Almanya Parlamento üyesi Vural Öger de geldi. Saat 11.30 sıralarında Antalya Adliyesi'ne gelen Öger, adliye içerisinde bir takım görüşmeler yaptı. Günboyu adliyeden ayrılmayan Öger, avukatı Makbule Tanış ile birlikte duruşma sırasında da fotokopi odasında bekledi.

BABASI ADLİYEDEN ÇIKAMADI
Alman medyası davadan önce Öger'in özel uçağı ile 2 gün önce Antalya'ya geldiğini ve M.W. ile görüşüp, babasıyla yemek yediğini öne sürerek, tahliyede etkili olabileceğini iddia etti. 15.55'teki duruşmada, M.W.'nin ve İngiliz kızın avukatları hazır bulundu. 55 dakika süren duruşmada, M.W.'nin hâkime "Paskalya tatilini evimde geçirmek istiyorum. Beni tahliye edin" dediği öğrenildi. Tahliyesine karar verilen Alman genç, işlemlerinin tamamlanmasının ardından jandarmaya ait araçla Antalya Havaalanı'na götürüldü. M.W'nin özel bir uçakla Almanya'nın Nürnberg kentine götürüldüğü öğrenildi.
Haberin fotoğrafları