kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Radyo frekans' erkekleri gençleştiriyor

SEVDİCAN GÜNEŞ
12.12.2007
Hep genç kalma isteği kadınların tekelinden çıktı. Artık erkekler de, yılların ciltlerinde yarattığı yaşlılık belirtilerinden kurtulmak istiyor. Cilde 60 derecelik dalgaların verilmesiyle uygulanan radyo frekans yöntemi, erkeklerin bu hayalini gerçekleştiriyor..
Zamanı durduramazsınız ama cildinizdeki olumsuz izlerini azaltabilirsiniz. Radyo frekans dalgalarını keşfeden metroseksüel Türk erkekleri, bu yöntem sayesinde hem tıraşla yıpranan ciltlerine bakım yaptırıyor, hem de gençleşiyor. Dermamed'den Dr. Levent Türbedar bu işlem ve etkileriyle ilgili sorularımızı yanıtladı:

* Radyo frekans dalgaları cildi nasıl gençleştiriyor?
Genç yaşlarda anlaşılamayan güneşin zararları, 40'lı yaşlardan sonra kuruluk, matlık (cansızlık) ve incelme olarak karşımıza çıkıyor. Radyo frekans dalgaları bu durumlarda, cildin kan dolaşımını artırıyor. Zarar vermeden cildin ısısını yükselterek, cildin tamir mekanizmalarını harekete geçiriyor. Böylece kolajen üretimi yeniden başlıyor ve hücre yenilenmesi sağlanıyor. Isı verilen bölgede, kontrollü bir hasar oluşturularak dokunun kendini onarması ve yenilenmesi sağlanıyor. Tedavi, diğer destekleyici bakım uygulamalarıyla kombine edildiğinde, cildin kaybettiği nem de yerine geliyor.

KARİZMA BAKIMA BAĞLI

* Erkeklerin işlemle ilgili en büyük çekinceleri neler?
Eskiden erkekler kendilerinin oldukları gibi kabul edileceğini düşünürlerdi ama artık bakımlı erkeklerin karizmalarının arttığını görüyor, ciltlerinin yaşlanmasını engelleyebileceklerini biliyorlar. Bu yüzden de geçmişte kadınlara yönelik olduğunu düşündükleri bu tür tedavi ve bakımları artık onlar da uyguluyorlar.

ETKİSİ 2 YIL SÜRÜYOR

* Bu yöntem kaç yıl gençleşme sağlıyor?
Öncelikle elde edilen sağlıklı cilt görünümüdür. Kişi sigara içmiyorsa, cilt hızla gençleşir. Yaşa ve cilde göre, işlemden sağlanacak kazanç değişir.

* Sonuca ulaşmak için tek uygulama yeterli mi, yoksa düzenli olarak işlem yenilenmeli mi?
Etkisini 2 yıl sürdüren Radyo frekans tedavisi, hastalarda herhangi bir kesi veya ameliyat izi oluşturmaksızın uygulanan, cerrahi olmayan, ağrısız bir işlemdir. Bu yöntem, daha çok cerrahi müdahale için henüz erken olan, yıpranmış ve yorgun ciltler için tercih edilip, uygulanıyor. Normal şartlarda 1-1.5 yıl sonra ikinci seansı uygulamak yetiyor.

MAKSİMUM 10 SEANS

* İşlem ne kadar sürüyor?
Süre, işlem alanına göre 20 dakika ile 2 saat arasında değişiyor. Hedef; cilde sağlamlık ve gerginlik veren kolajenlerin artırılması olduğu için 5-10 seanslık kür düzenleniyor. Sonuçlar 1-2 ay sonra gözlemleniyor. Tek bir uygulamanın sonuçları kısa oluyor. Kalıcılığı sağlamak için uzun süren değişik tedaviler bir program şeklinde uygulanıyor. Radyo frekans dalgaları ile cilt gençleştirme uygulamalarında, uzmanlar tarafından önerilen minimum seans sayısı 6, bir kürdeki en fazla seans sayısı ise 10.
Haberin fotoğrafları