kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Hüseyin Güzelcan

Sahildeki ceset 'kaptan' şüphesi

Fatih ŞENDİL-Neşet DİŞKAYA- Kadir KEMALOĞLU / SABA
Sahilde cesedi bulunan Hüseyin Güzelcan'ın 49 göçmeni ölüme götüren tekneyi kullandığı sanılıyor. Suç makinesi Güzelcan'ın 17 ayrı sabıkası olduğu ortaya çıktı..
İzmir'deki kaçak göçmen faciasının sır perdesi aralanmaya başladı. Cesedi Selçuk sahilinde bulunan sabıkalı Hüseyin Güzelcan'ın, göçmen cenneti olan Basmane'yi kendine mesken edindiği ve bölgenin belalısı olarak tanındığı ortaya çıktı. Bu gelişme ve cesedin diğer cesetlerden 30-40 kilometre uzakta bulunmasını göz önüne alan yetkililer, Güzelcan'ın büyük bir ihtimalle tekneyi kullanan Ali Kaptan olduğu ihtimali üzerinde duruyor.

BASMANE'NİN BELASI
Yetkililer ayrıca Güzelcan'ın cep telefonundan bir ayda 176 kez görüşme yaptığını belirledi ve görüştüğü kişiler arasında insan tacirlerinin bulunup bulunmadığını araştırmaya başladı. Bu arada Güzelcan'ın fotoğrafları gösterilen, faciadan kurtulan kaçaklar, gece karanlık olduğu için kaptanı tam olarak göremediklerini ama ona benzediğini, ayrıca İzmir'den yola çıktıklarında Güzelcan'ın aralarında olmadığını söylediler. Güzelcan'ın kimliği ise parmak izinden ve sol kolundaki "Canım annem Nur" yazılı dövme sayesinde teşhis edildi. Teşhis için morga gelen ablası Saniye Güzelcan, kardeşinin yüzme bilmediğini ve en büyük korkusunun suda boğularak ölmek olduğunu öne sürerek, "Kaçaklarla bir ilgisi olacağını düşünmüyorum. Onu kandırmış olabilirler" dedi. Ağabeyi Enver Güzelcan ise "O bir cani değil. Kaptanın o olduğu iddialarına inanmıyorum" diye konuştu. Yapılan incelemede ise 34 yaşındaki Hüseyin Güzelcan tam bir suç makinesi çıktı. Kaçakların kaldığı Basmane'deki oteller bölgesini kendisine mesken edinen ve bölgenin belalısı olarak tanınan Güzelcan, ilk suçunu daha 16 yaşındayken hırsızlık yaparak işledi. Güzelcan'ın 17 ayrı suçtan sabıkası bulunuyor.