kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Başbakan Erdoğan, yeni YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ı kabul etti.

Erdoğan: 'Eve Dönüş' yasasını esnetebiliriz

ANKARA
Yeni bir "Eve Dönüş Yasası" hazırlığı olmadığını söyleyen Erdoğan, etkin pişmanlığı düzenleyen 221. maddede değişiklik yapılabileceğini söyledi. Başbakan, "Önemli olan netice almak" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Erdoğan: 'Eve Dönüş' yasasını esnetebiliriz
Başbakan Tayyip Erdoğan, dağdaki teröristlere silah bıraktırabilmek için yeni bir 'Eve Dönüş Yasası' hazırlığı olmadığını, etkin pişmanlığı düzenleyen Türk Ceza Kanunu'nun 221. maddesi üzerinde değişiklik yapılarak, esnetilebileceğini söyledi. Başbakan dün Ulusal Tütün Kontrol Programı tanıtım toplantısının ardından gazetecilerin sorularına şöyle yanıt verdi:

221'İ KASTETTİM: 'Şu anda bu çalışma sürdürülüyor' gibi bazı açıklamalar gazetelerde okuyorum. Sadece 221 ile ilgili, eve dönüş yasasıyla ilgili olarak bu madde üzerinde bazı çalışmalar yapılabilir dedim.

İKİ AMACI VAR: Bu nedir; 1-Dağa çıkışı engellemek, 2- Dağda teröre bulaşmamış olanları anasının babasının yanına çekebilmek. Söylediğim budur. Bunu farklı yerlere çekmek yanlış olur. Bir muhalefet partisi daha önce iki kez yasa çıkarmış. Ana muhalefet partisi de yine iki kez o dönemlerde çıkardı buna benzer yasalar. 91'den bu yana 8 kez bu yasalar çıkarıldı. Bu yasaları çıkaranların kalkıp 'bunun bir faydası yoktur' demeyi anlamakta zorlanıyorum.

GEREKENİ YAPARIZ: Netice alabilmek için yasa, hukuk çerçevesi içerisinde ne gerekiyorsa yaparız. Muhalefetin bu yaklaşımını kavgacı, gerilimci buluyorum. Öyle bağırarak, çağırarak hamaset yaparak bir yerlere varmak mümkün değil.

SÖYLEDİKLERİMİN ARKASINDAYIM: 221'le ilgili de böyle bir çalışma yapılabilir, bunu dedim ve yine arkasındayım. Yeter ki önerileri görelim. 221 şu anda çalışıyor, zaten eve dönüş yasasıdır. Onu daha esnetebiliriz, daha farklı hale getirebiliriz. Bu çalışmalar yapılabilir.