kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Rus lider halefini seçti: Medvedev

Vladimir Putin, beklenen hamlesini yaptı. Gelecek yılki başkanlık seçiminde kendisine yakın isim Başbakan Yardımcısı Medvedev'i desteklediğini ilan etti..
Görevi bırakacak mı? Yerine kim gelecek? Başbakan mı olacak, yoksa milletvekilliğinden yeniden başkanlığa mı geçecek? Bu sorulardan en azından biri, dün yanıtını buldu. Devlet başkanı Vladimir Putin ve iktidardaki Birleşik Rusya Partisi, gelecek yılki seçimlerde başkan adaylarının Başbakan Birinci Yardımcısı Dimitri Medvedev olduğunu açıkladı.

GAZPROM'UN BAŞKANI
Rus Itar Tass haber ajansı da Putin'in bir açıklama yaparak "Adaylığı kesin olarak desteklediğini söylediğini" bildirdi. Putin'in halefi konusunda, iş dünyasıyla yakın ilişkiler içinde olan Medvedev ile Başbakan Yardımcısı ve eski Savunma Bakanı Sergey Ivanov arasında kaldığı belirtildi. Ancak Rus gaz devi Gazprom'un Yönetim Kurulu Başkanı da olan avukat Medeyev'e karar verdiğini bildirdi. Haber borsayı da yükseltti. Putin'in seçtiği kişinin başkanlık koltuğuna oturmasına kesin gözüyle bakılıyor.