kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Panoda, "Sarhoş sürersen, rezilliğini burada görürsün" yazıyor.

Sarhoş sürücülere billboard cezası

Alkollü araç kullananları caydırmak isteyen ABD'li savcı, sarhoş sürücülerin fotoğraflarını dev reklam panolarına astırmaya başladı..
ABD'de sarhoş sürücülere artık sadece trafik cezası kesilmiyor. Phoenix kentinde direksiyon başındaki alkollü sürücülerin sarhoş fotoğrafları çekilip, kentteki dev reklam panolarına ve internet sitelerine veriliyor. Bölge savcısı Andrew P. Thomas'ın girişimiyle geçen ay başlatılan kampanyanın amacı, alkollü araç kullananları rezil edip, caydırmak. Amerikan New York Times gazetesine konuşan Thomas'ın yardımcısı, bu sayede halkı bilinçlendirmeyi hedeflediklerini belirterek, "Kampanya başarılı şekilde yürüyor. Bu sayede hem alkollü araç kullanan hem de buna yeltenenlere bir mesaj verilmiş oluyor. Şimdiye kadar hiç bir şikâyet almadık" dedi.

HUKUKÇULAR KIZDI
Sözcü, "stopduiaz.com" adresinin yanı sıra beş reklam panosunun da fotoğraflara tahsis edildiğini söyleyerek, reklam panosu sayısını arttırmayı hedeflediklerini bildirdi. Bazı hukukçular ise uygulamaya tepki göstererek, "İnsanları toplum önünde rezil etmenin yanlış olduğunu" savundu.
Haberin fotoğrafları