kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Hastalar için Gazze 'ölüm kapanı'

Haziran ayından beri radikal Hamas örgütünün tek yönlü denetiminde olan Gazze'de yaşanan insani dram giderek derinleşiyor. Hamas yönetimi yüzünden İsrail'in mali, ekonomik ve soysal ambargo uyguladığı, giriş- çıkışlara izin vermediği bölgede en zorda kalanlar hastalar. Gazze dışında tedavi görmek zorunda olan binlerce Filistinli hasta ilaç bulamıyor, tedavi olmaya gidemiyor, birçoğu ölüyor...

'DÜŞMAN KENT'
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın lağvettiği Hamas Sağlık Bakanlığı yetkilileri yaptıkları açıklamada, "Haziran ayından bu yana İsrail'in uyguladığı ambargo nedeniyle 33 hasta yeterli tedaviyi göremediği için öldü" dedi. İsrail, eylül ayında "düşman yerleşim birimi" ilan ettiğinden beri Gazze şeridine ilaç, süt ve süt ürünlerinin girişinde de sorunlar yaşanıyor.

KALIRLARSA ÖLECEKLER
1.5 milyonluk kentteki en büyük sağlık merkezi Şifa Hastanesi'nin yetkilileri, böbrekleri iflas eden Tip 1 şeker hastalarının diyaliz makinesi ihtiyacını karşılayamadıklarını aktardı. 15 yaşındaki Dayana Ebu Amr gibi hastaların, tedavi olmazsa öleceğini söyledi. Dünya Sağlık Örgütü, Gazze'deki sağlık kriziyle ilgili İsrail'i kınamıştı.