kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bir oyuncunun seks objesi olarak yaşaması çok aşağılayıcı!

02.12.2007
- Kadınlar 'Kadirizm'e ne ifade ediyor?
- En önemli olan saygıyı korumak. Zaten iki insan beraber oluyorsa, birbirinden hoşlanmıştır. Önce bir kıvılcımla başlıyor, sonra oturup konuşuyorlar, sonra ten ilişkisi başlıyor, sonra birlikteliğe karar veriyorlar. İşte bu aşamadan sonra başlıyor esas mesele. Bu beraberliği götürmek zorluğu başlıyor.

- Hele sizin için daha da mı zorlaşıyor?
- Zor tabii! Ben bir restorana gittiğimde yanımdaki kız arkadaşım, sevgilim; yan masadan bana gösterilecek ilginin doğal olduğunu kabul etmek zorunda. Bak mesela sana bir anımı anlatayım; güçlü bir gazetenin birinci sayfasında, terbiyesiz bir profesör araştırma yapmış kendince, aynen şöyle yazıyordu: Bu ülkenin kadınları gece yatarken Kadir İnanır'ı, erkekleri de Hülya Avşar'ı düşlüyor! Şaşkına döndüm evin içinde; kendi kendimi keseceğim ya... Hemen o gazetenin sorumlusunu aradım, "Cevap yazacaksın," dedim. Yazdılar. Evet bu ülkenin kadınları beni düşlüyor olabilirler ama bir ağabey gibi, bir kardeş, bir oğul gibi... Bunun içinde seksüel boyut aramak, o homoseksüel profesöre yakışır!

- Kadir İnanır arzulanamaz mı?

- Herkes için geçerli olabilir mi bu? Böyle terbiyesizlik olur mu? Ben geçtim onlardan...

- "Geçtim bunlardan," ne demek?
- Toplum beni artık ailesinden biri olarak görüyor, saygı duyduğu bir kimlik olarak görüyor, genç kızına bile bunu aşıladım ben; o anlamda seksüel boyutu aştım. Tabii ki vardır seksüel boyutuyla bakanlar ama çoğunlukta değil bu insanların sayısı, bunu adım gibi biliyorum ve bundan da çok mutluyum.

- Niye? Tersinin olması bir erkek olarak sizi daha mutlu etmez miydi?
- Hayır sadece seksi bir obje olarak yaşamak hiçbir şey değildir, aşağılayıcı bir şey hatta! Bir sanatçının kaygısı, kavgası bu olmamalı hiçbir zaman...