kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber Turu

'Bize IMF talimatı asla verilmedi'
ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, çok tartışılan ve "IMF'nin talimatı ile çıkarılıyor" eleştirilerinin yöneltildiği Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu Tasarısı'nı savundu. Sosyal güvenlik reformunun mutlaka yapılması gerektiğini belirten Çelik, "Bu mutlaka gerçekleştirilmeli. IMF talimatı da yok" dedi. 1991 yılında 300 milyar TL olan açıkların 2006 yılında 22.6 milyar YTL, 2007 yılı tahmininin 33 milyar YTL olduğunu kaydeden Çelik, şöyle devam etti: "Gayrı Safi Milli Hasılamız 2007 yılı sonu itibariyle 640 milyar YTL. Ama sosyal güvenliğin 13 yıllık kümülatif açığı, 851 milyar YTL." ANKARA

Ankara'ya alışveriş merkezi
BENZERİ Dubai'deki dünyanın tek 7 yıldızlı oteli Burj El Arap'da bulunan iki akvaryum ve buz pateni pisti ile başkentlilere hizmet verecek olan Panora Alışveriş ve Yaşam Merkezi, yarın açılacak. Açılışa Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve ATO Başkanı Sinan Aygün de katılacak. Başkentlilere hizmet verecek Panora Alışveriş ve Yaşam Merkezi, 10 aralık yarın açılıyor.

Vakıfbank'a 375 milyon $'lık kredi
VAKIFBANK 2006 yılı Aralık'ta 700 milyon dolarlık sendikasyon kredisinin 1 yıl vadeli olan 375 milyon dolarlık dilimini 23 bankadan oluşan konsorsiyumdan aynı tutarda kredi alarak yeniledi. Vakıfbank Genel Müdürü Bilal Karaman "Global piyasalarda şiddetini giderek arttıran ve kriz niteliğine bürünen volatilite kredi piyasalarındaki likiditenin daralmasına sebep oldu. Vakıfbank böyle bir ortamda 375 milyon dolarlık krediyi, çok uygun bir maliyetle başarıyla tamamladı. Bu da Türkiye'ye ve Vakıfbank'a olan güvenin devam ettiğini göstermektedir. Krediyi ihracatçı müşterilerimizin finansman ihtiyaçlarını karşılamak için kullanacağız" dedi.