kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Fuarın ana sponsorlarından biri olan otomobil üreticisi Maserati’nin yeni modeli GranTurismo 216 bin Euro’ya satışa sunuluyor. Fuarın ilk saatlerinde bir adet otomobilin satıldığı iddia edildi.

7 milyar $'lık lüks ürün sergiledik 500 milyon $'lık satışı iki günde yaparız

FATİH ATALAY
Türkiye'de ilki gerçekleştirilen A Plus Life Style Fuarı'nda 2 günde 500 milyon dolarlık satış yapılması hedefleniyor. Fuarda 7 milyar dolar değerinde ürün buluyor..
Türkiye'de ilki gerçekleştirilen lüks markalar fuarı Hilton Convention Center'da dün kapılarını açtı. A Plus Life Style 2007'nin yaklaşık 10 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. 35 markanın faaliyet gösterdiği fuara 600 özel müşteri limuzin ve Mercedes S model otomobillerle getiriliyor. Haftasonu açık olan fuarda toplamda 500 milyon dolarlık satış gerçekleşmesini hedeflediklerini belirten fuarın Genel Müdürü Haktan Öztunalı, "Fuardaki ürünlerin toplam değeri 7 milyar dolar. Fuar kapılarını açtıktan 3 saat içinde bin 500 kişi ziyaret etti. Fuarda 22 çeşit ürün grubu bulunuyor" dedi. Öztunalı fuarın 2 bin metrekare kapalı alanda faaliyet gösterdiğini, standların metrekare fiyatlarının ise 190 Euro'dan başladığını ifade etti. Özel konukların ve firmaların bulunduğu fuar için 27 kişilik güvenlik ekibinin çalıştığı vurgulayan Öztunalı, "Müşterilerimizi evinden limuzin ve Mercedes otomobillerle alıyoruz. Otomobillerin içerisinde puro, kanyak, viski ve televizyonlar bulunuyor. Bazı bankalar mevduat hesabı yüksek müşterilerini fuara özel olarak getiriyor. Fuardaki ürünlerin değeri yaklaşık 7 milyar doları buluyor. Burada 500 milyon dolarlık satış hedefi var" dedi.

RUSLAR İÇİN JET VE HELİKOPTER
Fuarın ikincisini 2008'in mayıs ayında yapmayı planladıklarını söyleyen Öztunalı, bu fuarın 2 kata yayılacağını ve toplamda 5 bin metrekarede faaliyet göstereceğini ifade etti. Öztunalı sözlerine şöyle devam etti: "Özellikle Rusya, Kazakistan, Fransa ve İtalya'dan gelecek katılımcılara özel helikopter ve jetler fuar alanına taşıyacak."