kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Fiyatı 216 bin avro olan Maserati GranTurismo'nin ön paneli.

Milyar dolarlık fuar

BURCU ALDİNÇ
Bugün Hilton Hotel'de başlayan 'a Plus Life Style Fuarı'nda toplam değeri 1 milyar dolar olan ürünler sergileniyor. Dünya jet sosyetesinin de yoğun ilgi gösterdiği fuarda, evlere limuzin servisinden kırmızı halı geçişine kadar her şey düşünülmüş..
Türkiye, lüks tüketim markaları için oldukça önemli bir pazar haline geldi. Dünyaca ünlü markalar da bu durumdan kendilerine pay çıkarabilmek için adeta yarışa girdiler. Geçtiğimiz yıl International Herald Tribune, Lüks Markalar Konferansı'nı ilk kez İstanbul'da gerçekleştirmiş ve Türkiye'nin de artık tıpkı Rusya gibi önemli bir pazar olduğunun altını çizmişti. Cartier gibi birçok ünlü markanın CEO'su da bu konferansta hazır bulunmuştu. Bugün İstanbul Hilton Hotel'de başlayan ve iki gün boyunca devam edecek olan a Plus Life Style Fuarı da ülkemizde lüks tüketimin arttığının en güzel ispatı. Dünya jet sosyetesini buluşturan fuarda sergilenen ürünlerin toplam değeri 1 milyar doların üzerinde.

FUARA HERKES GİREMİYOR
Fuarın ana teması lüks olduğu için, her isteyen marka bu fuara katılamıyor. Ürünlerin mutlaka belli bir kitleye hitap etmesi gerekiyor. Ürünler lüks, konuklar VIP olunca, fuar da sıradan olmaktan çıkıyor. Örneğin her marka kendi standını kendi hazırlıyor. Diğer fuarlarda görmeye alışık olduğumuz tahta standların yerini, mermer gibi daha şık malzemeler alıyor. Fuarda kırmızı halı da unutulmamış. Konuklar fuar alanına tıpkı Oscar törenlerinde olduğu gibi kırmızı halıdan geçerek ulaşıyorlar. Kapıda ise onları şampanya ikramı bekliyor. İki gün boyunca toplam 10 bin kişinin fuarı ziyaret etmesi bekleniyor. Ancak kapıdan davetiye alan elini kolunu sallayarak içeri giremiyor. Çünkü bu fuarın davetiyeleri satılık değil. Katılımcı firmalar önceden belirledikleri özel müşterilerin adreslerine bir bir davetiye yollamış. Üstelik bu müşteriler sadece Türkiye'den de değil. Rusya başta olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinden de birçok kişiye davetiye gönderilmiş. En ufak detaya kadar her şeyin düşünüldüğü fuarda araç tahsisi de unutulmamış. Tabii bunun için de limuzin şirketleriyle anlaşılmış. Yani katılımcı firmaların belirlediği özel müşteriler, ki bu satın alma potansiyeli olanlar demek oluyor, evlerinden limuzinle alınıp, evlerine yine limuzinle bırakılacaklar.

22 MİLYON DOLARLIK EV
Limuzin, kırmızı halı ve şampanya ikramının dışında da sürprizler davetlileri bekliyor. Örneğin pazar sabahı zengin bir brunch ikramı olacak. Bunun dışında iki gün boyunca canlı klasik müzik dinletisi hiç eksik olmayacak. Ayrıca bazı katılımcı firmalar kendi stand alanlarında özel defile ve kokteyller düzenleyecek. Mücevher, şarap, otomobil gibi farklı sektörlerden firmaların katıldığı fuarın en pahalı ürününü 22 milyon dolarlık fiyatı ile Cempay Gayrimenkul'ün satışa çıkardığı Miami Evleri oluşturuyor. Kendine ait marinası olan akıllı Bodrum Villaları da 1 milyon dolarlık fiyatı ile fuarın ikinci en pahalı ürünü. Ayrıca ilk kez 77. Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılan ve fiyatı 216 bin avro olan Maserati GranTurismo da oluşturulan özel bir alanda sergilenecek. Bu fuar Harley Davidson tutkunları için de ayrı bir önem taşıyor. Çünkü markanın 105. yıldönümüne özel, sadece bin 400 adet ürettiği modeli de ilk kez Türk müşterisiyle burada buluşacak. Angelina Jolie, Jennifer Lopez, Sandra Bullock gibi dünyaca ünlü starların mücevhercisi Gürhan Orhan'ın sahibi olduğu Bebek Mücevherat'ın 2008 yılı için tasarladığı koleksiyon da fuara özel fiyatlarla satışa sunulacak.

EN BÜYÜK PLAZMA
Fuarın en dikkat çeken ürünlerinden biri de hiç kuşkusuz 262 ekran (103 inç) boyutundaki Panasonic marka plazma. Kullanım alanı ve devasa boyutu ile üst gelir grubuna hitap eden bu televizyonun fiyatı yaklaşık 80 bin avro. Ayrıca markanın 65 inç ve 58 inç'lik modelleri de yine a Plus Life Style Fuarı'nda sergilenecek. Farklı sektörlerden 30 firmayı bir araya getiren fuarın ikincisi de Mayıs 2008'de gerçekleşecek. Ancak bu kez ağırlık moda firmalarında olacak, bizden söylemesi.
Haberin fotoğrafları