kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ŞELALE KADAK

Neneciğim ne istersin?

En güzel sosyal sorumluluk projelerinden birini Opet, tarihi yarımadada, Çanakkale Savaşı'nın geçtiği bölgede, Eceabat'ta gerçekleştirdi. Ne zamandır devam ediyordu. Bu civarda, 6 köyü tepeden tırnağa yenileyen, tarihi yarımadaya yaklaşık 5.5 milyon YTL harcayan Opet'in yöneticileri, köylünün de yararlanacağı bir sürü eğitim programları yürütmüş. Önceki gün Opet'in kurucularından Nurten Öztürk'le buluştum. Öztürk diyor ki, " Bölgede estetik algısı değişmeye başladı."
Pek çok ailenin pansiyonculuk yapmaya çalıştığı bölgede, yatak nasıl katlanırdan tutun da servise kadar pek çok konuda eğitim de verilmiş. Öyle ki daha önce evlerinden çıkmayan kadınlar dışarı çıkmaya başlamış. Hatta çocuklar; ninelerine, 'Neneciğim ne istersin' diye sormaya başlamış. Yani görgü dersleri bile almış köylüler.
Şimdi, Nurten Öztürk pek bir mutlu, çünkü projenin son aşamasına gelinmiş. Koca yarımadanın dökümünü yaptırıyorlar ve hemen Eceabat'ta iskelenin yanındaki park alanına koca bir açık hava müzesi inşa ediyorlar. Bu müzede tüm cepheleriyle birlikte savaş canlandırılacakmış.
Nurten Öztürk'ün öncülüğünde yapımına başlanan Tarihe Saygı Parkı, 2 milyon YTL'ye mal olacakmış. Öztürk'ün büyük bir heyecanla anlattığı park, 18 Mart'a kadar bitirilemese de 24 Nisan'daki Anzak törenlerine mutlaka yetiştirilecekmiş.