kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ŞELALE KADAK

LC Waikiki üzerinden oynanan oyun!

Yok artık dedim! Geçen hafta elektronik posta kutuma LC Waikiki (LCW) markasının Leyla Zana'ya satıldığı ve boykot edilmesi yolunda çirkin bir mesaj geldiğinde ağzımdan çıkan ilk laf bu oldu.
Hain terör saldırılarının arttığı, Türk toplumunun en hassaslaştığı şu günlerden bile fayda sağlamaya çalışanlar var aramızda galiba!
İsteyen canının istediği gibi bir senaryo kurabiliyor ve bu senaryosunu da internet kanalıyla 'inanmaya meyilli' yüz binlere bir tuşla gönderiyor!
Bir ekonomi yazarı olarak, şimdi böyle bir mesaja kim inanır ki dedim önce. Adamlar şirketlerini satacaklar ve biz ekonomi sayfalarına haber dahi yapmayacağız üstelik. Bunları düşündüm ve önemsemedim. Ancak iş çığrından çıkmış ve LC Waikiki'ye zarar vermeye başlamış.

Vergide 56'ncı
Bilmeyenler ve bilmek isteyenler için önce Kurumlar Vergisi'nde Türkiye 56'ncısı, İstanbul'da ise ilk 20'nin içinde olan ve LC Waikiki'yi bünyesinde bulunduran Tema Holding'in ortaklarından Vahap Küçük'ü anlatmak istedim.
Tanıdığım sıkı yardımsever işadamlarından birisidir Küçük. Pek anlatmayı sevmez ama daha geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda tam 70 bin çocuğu tepeden tırnağa giydirdi kendisi.
Malatya'da, Safranbolu'da, Adapazarı'nda, İstanbul'da, Çerkezköy'de, Mısır ve Bangladeş'teki fabrikalarında 9 bin kişiyi istihdam ediyor ve yılda 130 milyon dolarlık ihracat yapıyor.
Birilerinin gerçekten kötülük dolu oyunlarına hedef olan LC Waikiki markasını, Vahap Küçük Fransızlar'dan 1997 yılında satın almıştı. Bildiğim kadarıyla bir Türk işadamı tarafından satın alınan tek Fransız markasıydı LC Waikiki.
Timbirland, Marks and Spencer ve Top Shop gibi markalara üretim de yapan Tema Grubu 2007 yılı perakende cirosunu 500 milyon dolar, toplam cirosu da 700 milyon dolar olarak açıkladı. Grubun Türkiye genelinde toplam 180 mağazası bulunuyor.

Zararı kim telafi edecek?
Önceki gün Vahap Küçük'e telefon açtım ve gerçekten bu mail'i ciddiye alanlar olup olmadığını sordum. Ne yazık ki, Küçük'ten mail'i ciddiye alanların çoğaldığını öğrendim.
Şimdi soruyorum. Bu işler bu kadar kolay mı? Birileri rekabeti böylesine tehlikeli bir şekilde körüklemek için bu kadar ileri gidebiliyor mu?
Kim, hiçbir suçları yokken, Tema Grubu'na verilen bu zararı telafi edecek şimdi?