kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
UMUR TALU
Dipsiz Kuyu

O yüzden...

Bu iktidarlar; "bireyin güçlü karşısında", "sıradan insanın bir kudret ve iktidar karşısında" korunması, güçlendirilmesi açısından birbirini nadiren rahatsız eder.
O yüzden;
Siyasi iktidar medyada "sendika" dan önce, gazetecilerin zaten var olan "yıpranma" hakkını budamak ister.
Teşvikli havayolu şirketlerinde pilotların, hosteslerin insan ve güvenlik için azami çalışma süresinden öteye zorlanmaması, herkesin güvenliği için sendikalaşabilmesi değil; öncelikle şirketlerin onlar için ödediği sigorta primi ile personelin yıpranma hakkının kazınması gündeme gelir.
90 bin astsubay, 45 bin uzman çavuş, 25 bin uzman jandarmanın kırık kalplerini, hırpalanmış hayatlarını, bakiye emekliliklerini biraz onarabilmekte, yüzlerce subayın mecburi hizmet süresini gözden geçirmekte değil, bu işleri sürüncemede bırakmakta uzlaşır sanki tüm "iktidar ve kuvvetler".
Devlet, Emniyet ve AKP'li ya da CHP'li belediyeler, vatandaştan alınan vergiyle döşenmiş cadde, sokak, kaldırımların, kendilerine kanka şirketlerce istila, işgal, gaspına ses çıkarmaz.
Geçim sıkıntısına, zaten faizi esaret gibi olan kredi kartıyla yama çabasındaki yüz binlerce mütevazı insana, karlarını zaten kat kat katlamış bankalarca bir de kart haracı ödetilmesi ne "kitle destekli" iktidarın, ne "kitlesel" medyanın "kitleye karşı sorumluluğu" na girer. Çok çok, "liste yayınlarız ha" diye bir parmak sallanır havada.
O yüzden;
Tersane işçisinin, banka çalışanının, gazetecinin, madencinin, minik tarım işçisinin, askerin, polisin, özel havayolu personelinin bir nevi köleleştirilmesidir "Büyük mutabakat, sıkı ittifak".
Birbirlerini fetih, bir ötekine tehdit, diklenme, dayatma çabaları dahi; adalet uğruna, güçlerin güçsüzler gözetilerek frenlenmesi namına değil; güce ve iktidara hayranlık, gücünü, iktidarını, tahakkümünü çoğaltmak uğrunadır.
İKTİDAR tartışamıyorsanız, yarım yamalak "bir iktidarı" tartışırsınız ancak! Hayatınız rehinken, kendinizi özgür sanırsınız.