kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bir numaralı abinin görüntüleri yok edildi

Ersan ATAR / ANKARA
Emre Günaydın'ın hastane odasındaki kamera görüntüleri teknik yetersizlikten kopyalanamadı. Bunun üzerine delil görüntüleri imha edildi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Bir numaralı abinin görüntüleri yok edildi
Malatya'daki Zirve Yayınevi'ne düzenlenen kanlı baskınla ilgili soruşturmada bir skandal ortaya çıktı. Üç kişinin öldüğü 18 Nisan'daki Zirve Yayınevi baskını davasının bir numaralı sanığı Emre Günaydın, balkondan kaçmaya çalışırken düşmüş ve yaralanmıştı. Günaydın bunun üzerine tedavi altına alındı. Malatya Başsavcılığı, bu süreçte Günaydın'ın hastanede gözlem altına alınmasını kararlaştırdı. Bunun için odasına kamera yerleştirildi. Amaç, Günaydın'ın soruşturmayla ilgili kimseyle görüşmemesiydi, görüşürse de bunun tespit edilmesiydi. Dava dosyasına giren bir belgeye göre; Günaydın'ı izleyen hastane kayıtları Emniyet'e verildi. Emniyet ise "mevcut teknik imkânlarla" görüntüleri medya formatına kopyalayamadığı için delil olarak çekilen kaydı tamamen silme yoluna gitti. Malatya Emniyeti 6 Haziran 2007'de bu konu hakkında savcılığa bir yazıyla bilgi verdi. Cinayetin bir numaralı sanığının güvenlik kaydı görüntülerinin teknik nedenlerle silinmesi skandal olarak değerlendirildi. Dosyaya yeni giren bir başka belge de "suçlanan askerin soruşturmada görevli olduğunu" ortaya çıkardı. Malatya Savcılığı yine 27 Nisan'da, Emre Günaydın'ın gözlem altına alındığı İnönü Üniversitesi'ne bir yazı yazdı.

ÜSTEĞMENİN ADI KARIŞTI
Bu yazıda, Günaydın'ın odasındaki görüntülerle ilgili polise gerekli talimatların verildiği, bu işlem için de emniyet yetkilileri ile soruşturmada görev alan Üsteğmen H.İ.'ye gerekli kolaylığın Üniversite Hastanesi'nce sağlanması isteniyordu. H.İ.'nin ismi, davanın açılması aşamasında bu kez "suçlanan kişi" olarak ortaya çıktı. Emre Günaydın'ı iki asker ve bir öğretim üyesinin azmettirdiği iddiasını içeren ihbar mektubunda H.İ.'nin ismi geçiyordu. Askeri savcılık şimdi, cinayetle ilgili soruşturmada görev verilen H.İ.'nin olayın azmettiricisi olup olmadığını araştırıyor.

SAVCIYA SORUŞTURMA
Yayınevi baskını sanıklarıyla irtibat kurulan telefonun sahipleri, telefonları yakınlarına verdiklerini öne sürdüler. Adalet Bakanlığı bu haberler üzerine, Yıldırım'la görüşülen telefonun üzerine kayıtlı olduğu Kartal Cumhuriyet Savcısı hakkında inceleme başlattı.