kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Cinayetin bir numaralı sanığı Emre Günaydın, olaydan sonra balkondan atlayıp kaçmaya çalışırken ağır yaralanmıştı.

'Büyük abi' şüphesi bu kez Malatya'da

Veli SARIBOĞA SABAH
Üç Hıristiyan'ın öldürülmesiyle ilgili tutuklanan Salih Gürler, bir numaralı sanık Emre Günaydın'ın birileri tarafından kollanıp yönlendirildiğini iddia etti..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Büyük abi' şüphesi bu kez Malatya'da
Malatya'da 18 Nisan günü Zirve Yayınevi'ne yapılan baskında Necati Aydın, Tilmann Geske ve Uğur Yüksel'in işkence yapılıp, boğazları kesilerek öldürülmesinin ardında yine 'büyük abi' şüphesi çıktı. 3 kişinin öldürüldüğü katliamın tutuklu sanıklarından Salih Gürler, bir ay sonra 18 Mayıs'ta kendi isteğiyle cezaevinde savcıya verdiği ek ifadesinde davanın bir numaralı sanığı Emre Günaydın'ın birileri tarafından kollanıp, yönlendirilmiş olabileceğini anlattı. Bu ifadeler Hrant Dink Suikasti'ndeki gibi cinayetin ardından 'büyük abi' olabileceği şüphesini doğururken dosyaya giren ve biri cumhuriyet savcısına, biri özel harekatta görevli kadın polise ait çıkan birinin ise adresi askeri lojman olarak görünen 3 telefonla yapılan görüşmeler de dikkat çekti.

BIÇAKLADI, SERBEST KALDI
Yayınevine düzenlenen baskından 2 ay önce Emre Günaydın'ın kız arkadaşının yanında gördüğü bir kişiyi bıçakladığını, birlikte karakola götürüldüklerini ancak Günaydın hakkında bir işlem yapılmadığını iddia eden Gürler'in, cezaevi müdürü odasında soruşturmayı yürüten savcıya verdiği ek ifadesinde o günü şöyle anlattığı ileri sürüldü: "Emre, kız arkadaşı Didem'in yanında bir kişiyi görünce bıçakla yaraladı. Ardından telefonla arayıp 'yurtta buluşalım' dedi. Cuma Özdemir, Hamit Çeker ve ben, Emre ile yurtta buluştuk.. Hamit'in üstü müsait olmadığı için Cuma, ben ve Emre, Sümer Karakolu'na gittik. Emre karakola girdi. Biz yolun karşısında durduk. Kapıda bir polisle görüştü. Çıkışta bize 'dosya kapandı adam beni tanımıyormuş' dedi. Kendisinin polis müdürleri, amirleri ile oturup kalktığını, bunların arkadaşı olduğunu söylüyordu. Bir kısmı bize hava atar gibiydi. Ama bu bıçaklama olayında karakolda Emre'ye bir şey yapılmadığını görünce sanki söyledikleri doğru gibi diye düşündüm."

'ALDIM' DEMEDİ 'ALINDI' DEDİ
Yine Salih Gürler'in, Emre Günaydın'ın talimatıyla Zirve Yayınevi'nin basılması eyleminin önce 20 Nisan'da yapılmasının planlandığını anlatarak, "Emre '20 Nisan'daki eylem 19 Nisan'a alındı' dedi. Kendisi de bize 'Aldım' demedi. 'Alındı' dedi. Bu konuşma benim dikkatimi çekmişti" dediği iddia ediliyor. Anlatımlarında Emre Günaydın'ı birilerinin yönlendirdiğini ima eden Gürler, ayrıca Günaydın'ın yurtta kaldığı dönemlerde ceplerinde 300 ila 350 YTL civarında paralar gördüğünü anlatarak "Kendisine 'baban sana 100 YTL harçlık veriyor. Bunlar nereden çıkıyor' diye sorduğumda bana 'gasp ediyorum' diyerek ayrıntı anlatmıyordu" dediği belirtiliyor.
Haberin fotoğrafları