kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bir ilişki yaşamak için umudumu yitirmedim!

Nefise Karatay, "Aşka dair umudumu hiç kaybetmedim" dedi: Bir insanı tanımaya başlarken Şimdi bu bana acı verir, beni mutsuz eder' gibi önyargılarla yola çıkmam. Bir şeyler hissediyorsam, acabaları düşünmeden kucağımı açarım.....
Podyumların ardından dizi oyunculuğuna transfer olan Nefise Karatay, Sezen Aksu şarkılarından oluşan ilk sinema filmi 'O Kadın'la 14 Aralık'ta izleyici karşısına çıkacak. "Sezen Aksu'nun ve şarkılarının hayatımda çok önemli yeri var. Ona teşekkür için yapılan bu filmde ben de olmak istedim" diyen Karatay, ilişkiler ve oyunculuğa dair düşüncelerini Cosmopolitan dergisinden Ece Bildiren'e anlattı.

* Çok narin bir görünüşünüz var. Kişilik olarak da kolay kırılan bir yapınız mı var?
Sadece değer verdiğim insanlar tarafından kolay kırılıyorum. Duruşum ürkek ve naif olsa da aslında güçlü ve dayanıklıyımdır. Başıma bir olay geldiğinde; çoğu insanda göremeyeceğiniz bir metanetle durumu atlatırım. Kimseden yardım almadan, kendi gücümle başa çıkabilirim.

FEDAKARLIK OLARAK GÖRMEM Kİ!


* Peki hangi konularda bir anda dikenlerinizi gösterip etrafınızı şaşırtabilirsiniz?
Güçlünün güçsüzü ezmesine dayanamıyorum, çileden çıkıyorum. Sevdiğim insanlara zarar verildiğinde de aynı şekilde. Öyle ki; birisi çok sevdiğim bir insanı öldürürse, hiç düşünmeden gider ve onu öldürürüm.

* İlişkilerde verici bir insan mısınız?
Benim hayatımda fedakarlık diye bir tanımlamaya yer yok. Sevdiğim insanlara gösterdiğim özen ve yaptığım iyilikleri fedakarlık olarak görmem ki ben! Çok şefkatle büyüdüğüm için ben de ilgimi, sevgimi göstermeyi severim. Karşı taraftan da beklentim 'her dakika sevileyim, öpüleyim' değildir ama içinden bunları göstermek geliyorsa da mutlu olurum.

* Geçmiş ilişkilerinize baktığınızda kendinizi hatalı bulduğunuz, pişmanlık hissettiğiniz konular var mı?
Sonuçta insanım. Tabii ki pişmanlıklar var. Önemli olan bunların farkına varıp gelecekte aynı hataları yapmamak. Zaten insan hata yapa yapa doğru yolu bulur.

* Kötü sonuçlanan ilişkileriniz sizi aşka küstürdü mü?
'Hayatta hep yenildim, hep daha güzel yenildim' diye bir laf vardır. Hiç umudumu kaybetmedim. Bir insanı tanımaya başlarken 'Şimdi bu bana zarar verir, beni mutsuz eder' gibi önyargılarla yola çıkmam. Bir şeyler hissediyorsam acabaları düşünmeden kucağımı açarım. Yenilsem ne olacak ki? Hayat da bu değil mi zaten? Yenileceksin, kazıklar yiyeceksin, yıkılacaksın. Ama önemli olan, ayağa kalkıp yola devam etmek. Hiçbir şeyi yaşamaktan korkmadım. Ben doğru olduğum sürece hayat da önüme doğruları çıkartacaktır.

MANTIK AŞKA SÖZ GEÇİREMEZ


* Aşk, yaptığınız hataları tekrarlatacak kadar gözünüzü kör eder mi yoksa mantığınız her zaman size 'dur' demek üzere devrede midir?
Mantığın aşka söz geçiremeyeceğine inananlardanım ben.

* Kariyer ve evlilik arasında bir tercih yapmanız gerekse hangisini seçerdiniz?
Kariyerimi oturttum, bundan sonra evliliği düşünebilirim! Ben evli bile olsam kendi paramı kendim kazanayım isterim.

* Mesela evli olsaydınız ve eşiniz sizin için büyük önem taşıyan 'O Kadın' filminde oynamamanıza itiraz etseydi tepkiniz ne olurdu?
Buna itiraz edecek kadar alaturka kafa yapısına sahip bir adamla evli olmazdım zaten. Benim bu filmde oynamamdan gurur duyacak bir adamla olmayı tercih ederim.

SEZEN AKSU'YA TEŞEKKÜR FİLMİ

* Bu ilk sinema filminiz. Mutlaka başka film teklifleri de almışsınızdır... Neden 'O Kadın'ı seçtiniz?
Çocukluğum, gençliğim, bütün hayatımın içinde Sezen Aksu'nun ve şarkılarının çok önemli yeri var. Bütün aşklarım, acılarım, üzüntülerim, sevinçlerimde kendimi bulduğum, her şarkısında bir anım olan bir insan. 'Sezen Aksu'ya, hayatımızda olduğu için bir teşekkür filmi yapıyoruz' dedi yönetmenimiz Korhan Bozkurt. Bu anlamlı çıkış noktasından çok etkilendim ve bu teşekkürün içinde ben de olmak istedim.

* Film diyaloglardan çok, bakışlar ve mimiklerden oluşuyor. Henüz çok ustalaşmamış bir oyuncu olarak bu sizi işin başında korkutmadı mı?
Bir yerden başlamak gerekiyor, korkunun sonu yok. Ben de kendimi çok yakın hissettiğim, çok içime sinen bir proje olduğu için buradan başlamak istedim.

* Bundan sonraki hedefleriniz hep oyunculuk üzerine mi?
Evet oyunculuk üzerine. Son bir senedir modelliğe dair hiçbir teklifi kabul etmedim. Aliye Uzunatağan'dan drama dersleri alıyorum. Hafta içi MSM ve Kadir Has Üniversitesi'ndeki derslerine de katılıyorum. Kendimi yetiştirmek için elimden geleni yapıyorum.

* Bunun sebebi modellikten soğumanız olabilir mi?
Hayır soğumadım, sadece kendimi artık oyunculuk alanında geliştirmeye karar verdim. Modelliği en güzel zamanında, en güzel şekliyle yaptım ve mesleğimle gurur duyuyorum. Birkaç kişinin istismarı yüzünden mesleğimden utanacak değilim.
Haberin fotoğrafları