kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Genel Müdüre inceleme

Yeni Haber
Ulaştırma Bakanlığı, Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru hakkındaki iddialarla ilgili inceleme başlattı.

Alınan bilgiye göre, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bugün bir gazete yer alan iddiaların araştırılması için Bakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığına talimat verdi. Bunun üzerine Teftiş Kurulu Başkanlığı da konuyla ilgili inceleme başlatılmasına karar verdi.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru'nun ''otel masraflarını, Isparta'da düşen Atlasjet uçağının kiralandığı World Focus havacılığa ödettirdiği'' öne sürülmüştü.



Ulaştırma Bakanlığı, Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru hakkındaki iddialarla ilgili inceleme başlattı.Alınan bilgiye göre, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bugün bir gazete yer alan iddiaların araştırılması için Bakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığına talimat verdi. Bunun üzerine Teftiş Kurulu Başkanlığı da konuyla ilgili inceleme başlatılmasına karar verdi.
Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru'nun ''otel masraflarını, Isparta'da düşen Atlasjet uçağının kiralandığı World Focus havacılığa ödettirdiği'' öne sürülmüştü.

CHP'DEN SORU ÖNERGESİ

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Isparta'da düşen uçağı Atlas Jet'e kiralayan World Focus'un Sivil Havacılık tarafından bugüne kadar bir kez dahi denetlenmediğini belirterek, "Sivil Havacılık Genel Müdürü, panik bir şekilde ilgili şirketi aklama gayreti içine girmiştir" dedi.

Kart, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yanıtlanması isteğiyle verdiği yazılı soru önergesinde, Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru ile ilgili bir iddiayı ortaya attı.

Kart, Arıduru'nun konaklama giderlerinin hem Genel Müdür hem de Ulaştırma Bakanı'nın danışmanı olduğu sırada, World Focus Havayolları tarafından ödendiğini bildirdi.

Kart, "Böylesine etik ve kural dışı ilişkiler içinde bulunan, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün (SHGM) olayı dürüst ve tarafsız bir şekilde tahkik etmesi beklenemez. Nitekim Sivil Havacılık Genel Müdürü panik bir şekilde ilgili şirketi aklama gayreti içine girmiştir" dedi.

Kart, idari ve teknik denetim görevini yapmayan, SHGM'nün, kazanın idari ve teknik soruşturmasını yürütmesinin inandırıcı olup olmayacağının Başbakan tarafından yanıtlanmasını istedi.

"UĞUR DÜNDAR UYARMIŞTI"

Kart, World Focus şirketinin teknik bölümünde görevli olan uçak teknisyeni Alaattin Yurttaş'ın, 19 Ekim 2005 tarihinde SHGM ve Çalışma Bölge Müdürlüğü'ne mektup yazdığını ve havayolunun teknik olarak yetersiz olduğunu bildirdiği iddiasının doğru olup olmadığını sordu.
Kart, teknisyenlerin yazılı başvuru ve uyarılarına rağmen, denetimin yapılmadığını belirtti. Kart, sorunları dile getiren görevlilerin işten çıkarıldıklarını ifade etti. Kart, "Tüm bu hususlar ve gerçekler, basında 2005 yılında Uğur Dündar tarafından da dile getirilmiş, yetkililer uyarılmıştır. Gelinen süreçte ortaya çıkan gerçek şudur: Kamu yönetimindeki niteliksiz kadrolaşma sebebiyle, devlet, denetleme işlevini kaybetmiş durumdadır" dedi.

(AJANSLAR)