kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Takım elbiseye spor havası

ESRA ÇORUH
Gün içinde her zaman takım elbise giymekten sıkıldıysanız kendinize spor detaylarla biraz daha farklı bir hava verebilirsiniz. İşte erkeklerin seçimini kolaylaştıracak hem spor, hem şık alternatifler..
Her zaman takım elbise ve kravat giymemi gerektiren bir işim yok. Takım elbiseye alternatif olarak neler giyebilirim? (Ayhan S.- Antakya)
- Takım giymeniz gereken bir işiniz yoksa, ne mutlu size. Pantolonun üzerine bir gömlekle işiniz tamam. Ama bir adım daha ileriye gidip, tarz yaratmak istiyorsanız o zaman şık spor bir ceket edinmenizi öneriyorum. Örneğin kış günleri için kadife ya da tüvit bir ceket, hem spor kumaş pantolonlarla hem de jean üzerine rahatlıkla giyilebilir. İçine ister gömlek, ister ince triko kazaklar giyebilirsiniz. Pantolonla sadece gömlek giyeceksiniz diye bir kural yok. Özellikle ince triko kazaklar gömleklere alternatif olabilir. Ceket yerine deri montlar da bu sezon için iyi bir seçim. Ya da kaşmir kumaştan bir kaban her şeyle tamamlanabilir. Hem şık hem de spor bir seçim!

Esra Hanım, ben üniversiteyi yeni bitirdim ve bir şirkette işe başladım. Sürekli takım elbise giymem gerekiyor. Yeni mezun olduğum için çok fazla kıyafetim yok. Birkaç tane ince çizgili pantolonum var. Bunların üzerine düz ceket giyebilir miyim? Cevap yazabilirseniz çok sevinirim. (Cihan Ö.-İstanbul)
- Aynı kumaştan pantolon ceket giymektense, gençler için uygun renk kombinasyonları yaratarak, farklı desenlerde ceket ve pantolonları tamamlamak çok daha şık olur. Her gün aynı takımları giymek yerine yaratıcılığınızı kullanarak, elinizdeki pantolonları farklı ceketlerle tamamlamayı deneyin. Çizgili pantolonlarınızın üstüne geniş ekoseli ya da düz renklerde ceket giyebilirsiniz. Mesela açık kahve tonlarında çizgili bir pantolonun üzerine koyu kahverengi ceket çok şık duracaktır.

Merhaba, size bir şey danışmak istiyorum. 'Casual' kavramı kıyafetler için kullanılıyor. Tam olarak nasıl bir tarz anlamına geliyor, spor mu? Bilgilendirirseniz çok sevinirim. (Ülkü D. - Edirne)
- Casual (kejiul okunuyor), gündelik anlamında kullanılıyor. İş için giyilen takım ve kravatın aksine, 'casual' denildiği zaman daha rahat, daha gündelik giyilebilen kıyafetler akla geliyor. Örneğin iş için 'casual' giyimde, spor ceket ya da süveter, kumaş pantolon ve gömlek en doğru alternatifler. Ama bu kıyafette kravat kullanmak şart değil. Hafta sonları iş dışında 'casual' giyinmek de çok daha spor bir tarzda giyinebileceğinize işarettir. Kumaş pantolon yerine jean pantolon, spor bir gömlek ya da polo yaka bir tişört, üzerine de spor ceket ya da süveter gibi. Ama 'active', yani sporda giyilen eşofman ya da kıyafetler bu kavram için uygun değildir, hatırlatalım.
Haberin fotoğrafları