kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Ağar, Cindoruk'a liderlik teklifini yemekte yaptı.

Ağar'ın koltuğuna Cindoruk oturacak

Uğur BECERİKLİ
Mehmet Ağar, DYP'nin kuruluşunda "emanetçi" genel başkan olan Cindoruk'a liderlik teklif etti. Cindoruk, "Borcum var" diyerek kabul etti..
DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, istifasını isteyen muhaliflerine son dakika sürprizi yaptı ve "abi" modelini devreye soktu. Ağar, DYP'nin kuruluşunda genel başkanlık yapan ve yasaklar kalktığında görevi Süleyman Demirel'e bırakarak siyasi tarihe "emanetçi genel başkan" olarak geçen Hüsamettin Cindoruk'a yeniden genel başkanlık teklif etti. "Benim bu siyasi misyona bir borcum var" diyen Cindoruk teklife sıcak bakıyor. Muhaliflerin baskısı üzerine 4 Aralık'ta istifa edeceğini açıklayan Ağar, sürpriz bir atak yaparak Hüsamettin Cindoruk ile önceki gün öğle yemeğinde bir araya geldi. Eski İstanbul İl Başkanı Mete Kalyoncu'nun da bulunduğu yemekte Ağar, Cindoruk'a genel başkanlık teklif etti. Cindoruk "Bu siyasi misyona borcum var. Faydalı olacaksa kaçmam" dedi.

GÖREVDEN KAÇMAM
Cindoruk, SABAH'a DP'nin kurtulması için herkese görev düştüğünü belirterek, "Aday olmam konusunda temenni ve talep var. Görevden kaçmam" dedi. İstifa edecek olan Ağar'ın formülüne göre GİK, 7 Ocak'ta kongre düzenleyecek ve Cindoruk partiyi mayıs ayındaki kongreye götürecek.