kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber Turu

Vakko'dan Prens ve eşine özel alışveriş
Galler Prensi Charles ve eşi Cornwall Düşesi Camilla Mevlana Celaleddin Rumi'nin 800'üncü doğum yıldönümü törenlerine katılmak için geldiği Türkiye'de kendileri için düzenlenen özel bir alışverişe katıldılar. Önceki gün akşam Ankara'ya geçen Prens ve eşi, İngiltere Büyükelçiliği'nde özel alışverişe katıldı. Vakko'dan alışveriş yapmak isteyen Prens için güvenli bir ortamda otantik alışveriş yapabilmesi için büyükelçilikte ortam hazırlandı. Gösteride Vakko dekor, sanat, eşarp ve kravat tanıtıldı. Prens Charles ve eşi Camilla Osmanlı motifli eşyalar satın aldılar. Bu arada Türkiye'de 5 gün kalan Prens ve eşi, Ankara'da son günlerinde ise Türk Silahlı Kuvvetler Rehabilitasyon Merkezi'nin yanı sıra Anıtkabir'i ziyaret ettiler. Anıtkabir'de Atatürk'ün mozolesine çelenk koyarak, saygı duruşunda bulunan Prens, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı: "Mustafa Kemal'in mezarında ona saygılarımı sunmaktan mutluluk duyuyorum. Türkiye ve İngiltere, dünya barışı ve dostluğu için birlikte çalışmaya devam edecek." Prens Charles ve eşi dün Türkiye'den ayrıldılar.

Petkim'de Turcas'ın yasağını bilmiyordum

Ankara Sanayi Odası Meclis toplantısına katılan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ekonomik gelişmelere ilişkin bilgi verirken eleştirileri de kendine özgü üslupla yanıtladı. Merkezi Yönetim Bütçesi ekime 102 milyon YTL açık verirken, Unakıtan, kasım ayı bütçesinin "kuvvetle muhtemel" fazla vereceğini, yıl sonu bütçe açığının da hedefin altında gerçekleşeceğini açıkladı. Toplantı öncesi soruları yanıtlayan Unakıtan, Petkim'i almaya hak kazanan grup içinde yer alan Turcas'ın kamu ilahelerinden yasaklı olması konusunda, "Komisyon kararında böyle bir şeyden bahsedilmedi, bilmiyorum" dedi. Özelleştirme İdaresi'nin yaptığı açıklamada her şeyi açıkça ortaya koyduğunu ifade eden Unakıtan, buna göre hareket edeceklerini söyledi.

Ford'u kapatmayı isterken lider olduk
Koç Holding Kurumsal İletişim ve Bilgi Grup Başkanı Ali Koç, 5 yıl önce ekonomik kriz nedeniyle kapatmayı düşündükleri Ford Otosan'ın, bugün otomotiv sektörünün lideri olmayı başardığını bildirdi. Türkiye'de yaşanan ekonomik krizler nedeniyle zaman zaman zor günler geçirdiklerini belirten Koç, sözlerini şöyle sürdürdü: "2000-2002 yıllarında yaşanan ekonomik kriz nedeniyle otomotiv sektörü çok zor günler yaşadı. Biz Ford Otosan'ı kapatmayı bile düşündük. Ancak direndik ve bugünlere geldik. Bu yıl da şampiyonluk için en güçlü adayız. Buradan geldiğimiz noktaya bakarsak, Ford Otosan, Türkiye otomotiv sektöründe son beş yılın lideri olmayı başardı.''

Hazine, KEY'de 3 ay uzatma istedi
Hazine, ilgili kurumların isteği üzerine, Konut Edindirme Yardımları'nın (KEY) tasfiyesi kapsamında, hak sahiplerinin listelerinin bildirilmesine ilişkin bugün dolacak sürenin 3 ay uzatılması için hazırladığı yazıyı, Başbakanlık'a gönderdi. Mevzuat uyarınca, kurumlara listeleri bildirmek için 30 Kasım'a kadar verilen süre, Bakanlar Kurulu kararı ile bir defaya mahsus olmak üzere 3 aya (2008 Şubat) kadar uzatılabiliyor. Hükümet süreyi uzatırsa ve KEY birimi, kendisi için 2 aylık süre uzatımı istemezse yasa ve yönetmeliğe göre, Mayıs 2008'e kadar hak sahiplerinin isim, KEY ve nemalarını içeren listeleri Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na (EGYO) bildirecek.
Haberin fotoğrafları