kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kaçırılan rahip için seferberlik

Yeni Haber
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Barıştepe köyündeki Moryakup Manastırı Rahibi Daniel Savcı'nın kaçırılmasına ilişkin olarak tüm imkanların seferber edildiğini söyledi.

Vilayetler Hizmet Birliği Toplantısı öncesi, basın mensuplarının, rahibin kaçırılması ile ilgili sorusu üzerine Bakan Atalay, ''Üzücü olayla ilgili dün gece açıklamalarda bulundum. Bunun üzerine eklenen bir gelişme yok. Güvenlik birimlerimiz ve bölge valilerimiz tüm imkanlarını kullanarak olay üzerinde çalışmalarını devam ediyorlar'' dedi.

VALİ KILIÇLAR: RAHİBİ KAÇIRANLAR 300 BİN EURO FİDYE İSTEMİŞ


Mardin'in Midyat ilçesi Barıştepe köyünde bulunan Mor Yakup Manastırı Rahibi Edip Savcı'nın kaçırılmasıyla ilgili açıklama yapan Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar, rahibin dün öğleden sonra kimliği belirsiz kişilerce kaçırıldığını ve aracının da boş bir arazide bulunduğunu söyledi.

Kimliği belirsiz bir şahsın Süryani Cemaati'nden bir rahibi arayarak Rahip Edip Savcı'nın serbest bırakılması karşılığında 300 bin Euro fidye istediğini belirten Vali Kılıçlar, "Konudan haberdar olunmasından itibaren çevre illere ve ilgili tüm güvenlik birimlerine bilgi verilerek olayın detaylı olarak araştırılmasına başlanılmıştır. Ayrıca olayın takip ve koordinasyonu amacıyla Valilik bünyesinde bir kriz masası oluşturulmuştur. Söz konusu olayın ideolojik veya siyasi boyutunun olduğuna dair herhangi bir bilgiye ulaşılmamış olup, tüm güvenlik birimlerince yapılan çalışmalar devam etmektedir. Olay hakkında Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli tahkikata başlanmıştır." şeklinde açıklamada bulundu.

AJANSLAR