kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
NAZLI ILICAK

Abuziddin Ankara'da!

Kuşe kâğıda, karton kapaklı şahane bir kitap. İçinde, 81 vilâyetten tablolar var. İlk bakışta, Türk sanatına hizmet etmek için güzel bir fırsat; böyle bir kitabı basmak tam da Kültür Bakanı'na yakışan bir davranış. Ama, maalesef, vaziyet farklı. Milliyet'ten Ömer Erdil, Atatürk'ün doğumunun 125. yılı dolayısıyla yayınlanan katalogu, Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'a göstermiş ve yorumunu almış: "Tam bir rezalet."
Ankara iliyle ilgili iki örnek (!) ressam Emine Öztürk'e ait: "Abuziddin Ankara kalesinde", "Abuziddin Ulus Atatürk heykelinde"...
İlkokul çocukları, inanınız daha güzelini yapabilir. Günay'ı göreve davet ediyoruz. "Rezalet" demekle olmaz. Bu rezaletin bedelini, kitabın basımından sorumlu Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü bürokratları ödemeli. Tabien büyük pay da, eski bakan Atilla Koç'a düşmeli. Üstelik kitapta Koç'un bir de önsözü var.
Bu defa, "El kesesinden sultanım, develer olsun kurbanım" dememeliyiz. Pamuk eller cebe. Bu rezaletin mutlaka bir bedeli olmalı ve yapanın yanında kar kalmamalı.
Kültür Bakanlığı'nın bastığı kitaptan 3 örnek: Abuziddin Ankara'da ve Nevşehir'deki Peribacaları.