kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
NAZLI ILICAK

Öcalan'dan mesajlar

Merak ettiğim konulardan biri şu: Avukatlar, İmralı'da Abdullah Öcalan ile görüştükten hemen sonra, PKK liderinin düşünceleri nasıl oluyor da akabinde, Fırat Haber Ajansı tarafından kamuoyuna duyuruluyor?
26 Eylül'de, Öcalan görüşme yapmıştı; 28 Eylül'de konuşmalar internet sitesindeydi. Daha sonra 4 hafta avukatlar İmralı'ya gidemedi. 31 Ekim'de görüşme yapıldı. Hemen ertesi gün kamuoyu görüşmelerin muhtevasını öğrendi; 7 Kasım'daki son görüşmeyi takiben gene Fırat News Agency, Öcalan'ın fikirlerini meraklısına ulaştırdı. Aşağı yukarı aynı şeyleri tekrarlıyor. Bir iki noktayı ilgi çekici bulduğum için sütunuma aldım:
"AKP hükûmetini uyarıyorum. Ordu ile PKK'yı çatıştırıyor. Ordu da güç kazanmak için bu çatışmayı istiyor ama, bu tehlikeli bir süreçtir; çözümsüzlüğü derinleştirir."
"AKP, 'Nakşilik ile biz Kürtlerin bir kısmını içimize aldık, diğerlerini de millet-ümmet anlayışıyla içimize alacağız. Kürt sorununu bu şekilde çözeceğiz' diye umuyorlar. Malezya örneği dedikleri ılımlı İslâm projesi budur. ABD de, bunları destekliyor ve ılımlı İslâm modelinden yana. Talabani ve Barzani bunun dışında değil. Ilımlı İslâm, Mustafa Kemal'in cumhuriyetine de aykırıdır."
Öcalan'ın, 22 Temmuz'da doğu ve güneydoğuda büyük oy patlaması yapan AK Parti'ye muğber olduğu ortada. Buna mukabil, kendisini Mustafa Kemal'in cumhuriyetine ve orduya yakın göstermek istiyor. Aksi takdirde, "AK Parti, ordu ile PKK'yı çatıştırıyor" sözlerinin ne anlamı var?
Hapishanede yatan bir mahkûm, fikirlerini ifade etme özgürlüğüne sahip midir? Oldu olacak bir gazetede köşe yazılarına başlasa bari...
Kim, niçin İmralı mahkûmuna özel muamele yapıyor?