kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Bir ayrılık, bir ölüm, bir tayin

Maliye Bakanlığı, belki de tarihinin en zor günlerini yaşıyor. Mali idarenin sevilen ismi İhya Balak, Milli Piyango Genel Müdürlüğü'ne getirildiğinde, en fazla bir yıl görev yapacağını söylüyordu.
Özelleştirmeyi tamamlayıp, kenara çekilecekti. Üstad, dönemiyle hiç ilgisi olmayan inceleme nedeni ile bir kurum müfettişi tarafından cinayete kurban gitti. Yazık oldu. Konu yargıda olduğu için detaylı yorum maalesef mümkün değil.
Piyango'ya yeni atanan isim, Recep Biçer, yine bir maliyeci. İyi tanırım. Hayatında piyango bileti bile almadığına iddiaya girerim. Talihe değil inancına ve çalışmaya prim veren Biçer'in talihi mi yaver gitti yoksa bu atama talihin bir oyunu mu, onu zaman gösterecek. Ama fırsat verilirse başarılı olacaktır.
Ve nihayet Gelir İdaresi'nin simge ismi Osman Arıoğlu, artık özel sektör yolunda . Maliye Bakanı Kemal Unakıtan şık bir duruşu sergiledi.
Hem Arıoğlu'na veda yemeği verdi hem de teşekkür mesajı yayılmayıp,
"Arıoğlu, meslek yaşamı sırasında elde ettiği tecrübe ve birikimi, Gelirler Genel Müdür Vekilliği ve Gelir İdaresi Başkanlığı görevlerini yürütürken sorumluluk ve görev bilinci içinde ortaya koymuştur" dedi.