kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Efendim, tavsiye bendeniz!..

BUGÜN size iki CD tavsiye edeceğim. Biri yabancı.. Pop.. Öteki yerli, alaturka..
Yabancı pop olanı bendenizin..
Yok canım.. Şarkı falan yazmışlığım yok.. Birkaç şarkı sözüm varsa da.. Söylemeye gelince.. Ertekin bar işletirdi Etiler'de.. Sabah'ın dördünde dükkân hâlâ doluysa, Ertekin'le bir başlardık şarkıya.. Anında boşalırdı. Öylesi..
Peki bu ne?..
Hıncal'ın Seçtikleri..
Sony ünlü kişilerin seçtiklerinden bir dizi CD yapmaya karar vermiş.. Yabancı pop.. Nostalji.. Eski yabancı şarkılara bayılan, ölen kim varHıncal.. O zaman onunla başlayalım..
Kolay değil.. Telif haklarının aranması, izinlerin alınması..
Ne olur ne olmaz diye, 6070 şarkılık bir liste verdim..
Bir yıl kadar uğraştılar. 22 şarkıya izin almışlar.. Beşindeki yorumları sevmedim. Çıkardım. Kaldı 17.. Piyasaya çıkış sırasına göre de dizdim..
Kazablanka'nın unutulmaz şarkısı As Times Goes By ile başlıyor.. Beatles klasiği Let it Be ile de bitiyor.. Şarkıları ille de üne kavuşturanlar söylemiyor plakta.. Dedim ya, telif hakları falan filan..
Mesela nerdeyse klasik Granada'yı çok yeni bir yorumcudan dinliyorsunuz.. Mario Frangulis. Let it Be, Jose Felicino'dan..
Ama Greenfields orijinal.. The Brothers Four söylüyor.. Bizim Mülkiye ve Kolej balolarındaki milli marşımız.. Güner, Ahmet, Ergin, Eray, ben Beş Kardeşler olarak söylerdik.. İkimiz eksildi. Ahmet'le Ergin..
Frank Sinatra (Three coins in the fountain), Doris Day (Que sera sera), Elvis Presley (Wooden Heart), Paul Anka (Diana tabii) ve daha neler neler var..
Nostalji meraklılarına, evde dinlenirken, ve de yolda araba sürerken bire bir bence.. Tabii bence.. Ben seçtim yahu!..
Sony şık bir plak yapmış.. Kutlarım.
Bu arada, bu CD'yi, 1 Aralık Cumartesi saat 15.00-16.00 arasında Kanyon D&R'da imzalayacağız, sevenlerimiz için.. TÜYAP Kitap Fuarı'na Yasemin yetiştiremedi. Bu defa da bu..
Alaturka plağımız Mustafa Sağyaşar .. Zeytin Gözlüm.. Usta bu CD'yi benim için yapmış sanki.. Unutturulmaya çalışılan alaturkanın en güzel eserleri.. Anadolu'nun en güzel deyişleri bir arada..
Allı Turnam söylüyor bir defa Sağyaşar.. Sadece o yeter plağı yanımdan ayırmama.. Ayağında Kundura meğer ne güzel türküymüş, aslında.. Hele de o anık Havada Bulut Yok!.. O insanı oynatan İbrişim Örmüyorlar..
Mihrabım Diyerek.. Yine Yakmış Yar Mektubun Ucunu.. Duydum ki Unutmuşsun.. Plağa adını veren Zeytin Gözlüm yorumları enfes.. Hele bir Makber var ki.. Her yer karanlık, pür nur o mevki..
Yaşa büyük usta.. Var ol!.. Kaç kişi var günümüzde alaturkanın o doyulmaz lezzetini bize ileten.. Alaturkayı yaşatan.. Elinize, dilinize sağlık..
Bu CD'yi mutlak alın.. Özünüzü hatırlayın..