kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Tiyatrocu donanımlı olmalı ve çıtayı yüksekte tutmalı

Erdal Özyağcılar'ın kızı Zeynep, "Oyuncu eğitimli olmalı" dedi ve ekledi: Artık cast ajanslarında eğitimi sormuyorlar bile. Resmini götür tamam!..
İLİŞKİLİ HABERLER
Tiyatrocu donanımlı olmalı ve çıtayı yüksekte tutmalı
* Erdal Bey, kızınızın oyuncu olmasını istemiş miydiniz?
E.Ö.:
Tiyatroya gönül vermiş benim yaşımdaki oyuncuların eğitim açısından kısır döngüleri oldu. Ben Zeynep'in lisan bilen, dans, müzik eğitimi almış, dört dörtlük bir oyuncu olmasını istedim. Zeynep, 90 kişi arasından birinci seçilerek girdi çocuk balesine.
Z.Ö.: Baba 90 değil, 400 kişi! (Kahkahalar)
E.Ö.: Yani Zeynep bu işi yapacaksa, donanımlı olarak yapmasını istedim. Saint Michelle Lisesi mezunu; Fransızcası, İngilizcesi çok iyi. Konservatuvara girmeden iki yıl hazırlandı. Ayrıca Londra'daki Guildhall School'da eğitim aldı.

REFERANSIMI YILDIZ KENTER YAZDI
Z.Ö.:
Jude Law'un, Orlando Bloom'un mezun olduğu okul burası. 6 ay öncesinden başvuruyorsunuz, bir oyuncudan referans gidiyor. Benim referansımı Yıldız Kenter yazmıştı. O okulda çok ilginç bir adet var; herkes okula girerken ayakkabılarını çıkarıp, çıplak ayakla geziyor.

* Dünyaya açılma şansı da var o okul sayesinde...
E.Ö.:
Tiyatrocu insan olabildiğince donanımlı olmalı. Çıtayı yüksek tutmak meselesi!

* Erdal Bey, kızınızı oyuncu olarak nasıl buluyorsunuz?
E.Ö.:
Ben aslında bunu söylemek istemiyorum. Ne de olsa 'Kuzguna yavrusu şahin görünür' derler...
Z.Ö.: Aşkolsun ya! (Kahkahalar)
E.Ö.: Benim söylediklerime de olsa birtakım duygusal temalar taşır. Ama camiadaki dostlarımızdan çok olumlu eleştiriler aldı. Yıldız Hocası (Kenter) seyretti, çok beğenmiş. Özel olarak konuşmuş. Böyle şeyleri duymak beni gururlandırır tabii.