kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
SİNAN AKYÜZ
Kadınlar&erkekler&ilişkiler

Erkek neden terk eder

Terk edilmenin klasik nedenleri arasında aşkın bitmesi ve evlilik korkusu yer alır. Erkek, bağlanmaktan korkunca da kaçar!.
Sevgilim beni terk etti. Oysa hayatımızda her şeyin düzgün gittiğine inanıyordum. Giderken hiçbir şey söylemedi. Sizce sevgilim neden gitti? (Banu G.)

Sevdiğiniz erkek sizi neden terk etmiş olabilir? Ona ne yaptınız da sizden kaçtı? Bu soruları sıralamaya devam edersek, doğrusu işin içinden çıkamayız. Ancak, terk edilmenin klasikleşmiş nedenleri olduğunu da unutmamamız gerekiyor. Ne mi o nedenler?

BİR: Bağlanma korkusu! Özgürlük, farklı erkekler için farklı anlamlar taşır. Sizin ona ya da onun size bağlandığını hissettiği anda, erkeğin içine girdiği psikolojinin adı; 'Yusuf-Yusuf!'dur bence. En kısa zamanda sizden uzaklaşmaya ve kaçmaya başlar. Çünkü gerçek bir ilişkiye girip sorumluluk almak istemez.

İKİ: Evlilik korkusu! Aslında her erkek genç yaşta evlenmeye hevesli görünüp, evlenme karşıtı fikirlere sahiptir. Bu noktada da erkeğin aklını başına getiren şey, "Ailemle ne zaman tanışmaya geleceksin?" diye kadının sorduğu canalıcı sorudur. Bu sorudan sonra erkek milleti ortadan toz olur. Sonra da, ara ki onu bulasın.

ÜÇ: Aşk bitmiş olabilir! Kadının aşk anlayışıyla, erkeğin aşk anlayışı birbirine taban tabana zıttır. Kadınlar genelde aşkın durumuna aşık olurken, erkekler ise yatakta kendisiyle sevişen kadına aşık oluyor. Cinsellik artık tek düze yaşanmaya başlayınca da, erkek yataktan sıvışmaya başlıyor.