kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Gül Oğuz, Vali Kılıçlar, Akif Alakurt, Cansu Dere ve Menderes Samancılar kurdeleyi kesti.

Sıla okullu oldu

Atilla KORKMAZ - Hüseyin KAÇAREkrem ARSLAN - MARDİ
Most Prodüksiyon'un Söğütlü köyünde yaptırdığı 400 öğrencili ilköğretim okulunun açılışına sanatçılar ve gazeteciler de katıldı. Öğrenciler, "Eskiden her gün 15 km. yol yürüyorduk, herkese teşekkürler" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Sıla okullu oldu
Most Prodüksiyon'un atv için çektiği Sıla dizisi adına Mardin'in Nusaybin ilçesinin Suriye sınırındaki Söğütlü köyüne yaptırılan 8 derslikli, 400 öğrenci mevcutlu Sıla İlköğretim Okulu dün, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde muhteşem bir törenle eğitim ve öğretime açıldı. Açılışta ünlü sanatçıları gören köy halkı bir anda etraflarını sararak cep telefonları ve fotoğraf makineleriyle hatıra fotoğrafı çektirebilmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Okulun önünde toplanan Sıla İlköğretim Okulu öğrencileri konukları ellerinde Türk bayrakları ile karşıladı. Açılış töreninde önce Türk Müziği konseri verildi ve halk oyunları gösterileri sunuldu. Sıla ekibi adına konuşan Gül Oğuz, "Okulumuzda çocukların barış ve kardeşlik içinde okuyup geleceğe hazırlanmasını istiyoruz." dedi. Eşi Mustafa Oğuz da "Bu okul Sıla ekibinin bölge halkına bir teşekkürüdür. Aylardır buradayız. Gerek yöneticilerden gerekse halktan büyük destek gördük. Herkese teşekkür ediyoruz. Bu okulu açıp gitmeyeceğiz. Hep sizlerle olacağız" dedi. Daha sonra Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar bir konuşma yaptı ve eğitimin önemine değinerek, teşekkür etti.

DOKTOR YA DA ÖĞRETMEN
Cansu Dere, Sabah gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergun Babahan ve Milliyet yazarı Hasan Cemal bir sınıfa girerek, Milli Eğitim Bakanlığı'nın önerdiği 100 temel esere ait kitaplardan dağıttı. Heyecanlı ve sevinçli oldukları gözlenen öğrencilerin büyük çoğunluğu ya doktor ya da öğretmen olmak istediğini belirtti. Hasan Cemal'in "Ne olmak istiyorsun?" diye sorduğu bir öğrenci "Gazeteci olmak istiyorum" dedi. 5. sınıf öğrencisi Ayşe ise, "Her gün 15 kilometre yol yürüyorduk. Şimdi birkaç dakikada okulda oluyoruz. Sıla'ya çok teşekkür ediyoruz. Onun sayesinde bu güzel okula kavuştuk" diye konuştu. 4. sınıf öğrencisi Mehmet ise "Büyüyünce ben de bir okul yaptıracağım" dedi.
Haberin fotoğrafları