kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Nazır; oynadığı dizinin 'My Name Is Earl' ile ilgisi olmadığını söyledi.

Dizide insanları birbirini sevmeye yönlendiriyoruz

'Benim içimde 9 yaşında bir çocuk var hala. O olduğu sürece belli dönemlerde bazı şeyler yapabilirim yani. Çocukları kontrol etmek zordur.' ..
* Uzun zamandan sonra 'Hakkını Helal Et' adlı diziyle sevenlerinizin karşısına çıktınız. Bu yapım 'My Name Is Earl' adlı Amerikan dizisinin kopyası sanki... Siz ne düşünüyorsunuz?
Dizinin bu hafta 6. bölümü yayınlanacak. Reytingler çok iyi. O söylediğiniz diziyle bizimkinin pek ilgisi yok. Belki tema olarak çıktıkları yer aynı olabilir. Ama bizim dizimizde yapmak istediğimiz, çok farklı bir şey... İnsanların farkında olmadan bile birbirlerine haklarının geçtiğini anlatan, bundan dolayı da zamanında çok kötülük yapmış olan bir adamın hayatı. Bu adamın hidayete ermesini anlatan bir hikaye... Bütün yaptığı suçlardan tövbekar birisi... Biliyorsunuz Allah bir tek kendisine şilt koşulması yüzünden, bir de kul hakkı yüzünden insanı affetmiyor. Belki çıkış noktası olarak aynı olabilir. Çünkü dünyanın her yerinde, her konuda bu böyle... Memleketler kişiler ayrı olabilir ama aşklar duygular aynıdır. Ama filmler toplumların kendi anlayışına göre çekilir ve sunulur.

* Amerika'daki dizinin kahramanı Earl, 'Karma Felsefesi'ni benimsiyor. Türkiye'de de İslamiyet'e göre çekildi öyle mi?
İyilik de kötülük de dünyanın her yerindeki insanların içinde olan bir duygu. Ama önemli olan bunu en aza indirgeyebilmek. Çünkü biz günümüzde de farkında olmadan bir sürü insanın hakkını üzerimize alabiliyoruz. Bunu magazin programlarında da sık sık görüyoruz; insanların birbirlerine sataşmalarını... Dil kötüdür... Dili kullanmayı bilmek çok önemli. Halk arasında da dedikodu yapılıyor. Bir sırada beklerken birinin önüne geçebilirsiniz mesela, bu da bir tür hak yemektir. Biz bu dizide insanları birbirini sevmeye, saymaya yöneltiyoruz. Kaybettiğimiz değerleri ortaya çıkarmaya çalışıyorsunuz.

* Başka nasıl bir dizide oynamak istersiniz ?
Bir sit-com'da rol almayı çok istiyorum. Benim kahkaham çok meşhurdur. Muzip de bir yapım var. Rahmetli Osman Seden beni ismimle çağırmazdı, 'Fırlama' diye seslenirdi hep... Bana çok uygun olacağını düşünüyorum sit-com'un...

* 'Keşke oynasaydım' dediğiniz bir sit-com var mı?
Türkan Şoray'la Haluk Bilginer'in 'Tatlı Hayat'ı mesela.
Haberin fotoğrafları