kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Çevre kirliliğinin en büyük nedeni doğanın yok edemediği sentetik pedler. İngiliz kadınlar, bu yüzden sentetik pedleri değil, organik olanları kullanıyor. Kadınlar pamuğa yöneliyor.

Kadın pedi doğada 100 yıl yok olmuyor

Doğada yok olmayan sentetik pedler, İngiltere'de her yıl 91 metre genişliğinde çukurlara gömülüyor. Yani; İngilizler pedlerden gömerek kurtuluyor..
Kadınların adet dönem lerinde kullandığı sentetik pedlerin çevre kirliliğinin en önemli nedenlerinden biri olduğunu biliyor muydunuz? Çünkü bu tür pedler doğanın 100 yılda yok edemediği naylonlu sentetik malzemelerden yapılıyor.

SENTETİK PEDE HAYIR
İngiltere'nin ünlü markalarından Natracare yaptığı bir araştırmayla sentetik pedlerle ilgili bilinmeyenleri ortaya koydu. Araştırmaya göre her yıl İngiltere atık pedleri gömmek için 91 metre genişliğinde bir çukur açıyor. Yani İngiltere pedlerden gömerek kurtuluyor. 'Peki bu atıklar niye yakılmıyor?' diye sorarsanız, pedler yakıldığı zaman ortaya dioksin gazı çıkıyor. Bu gaz hava yolu, sanayinin kirlettiği su kaynakları ve bu kaynaklarla sulanan tarım ürünleri yoluyla insanlara ulaşabiliyor. Dioksin gaza maruz kalan insanlarda ömür boyu rahatsızlıklar baş gösteriyor. Bu rahatsızlıklar ölümle bile sonuçlanıyor.