kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Sevimli bez kitaplar bebeklerin ilgisini çekiyor.

Bebekler de kitap okur

Çocuklar artık 0-3 yaş arasında kitapla tanışıyor. Arıdan telefona kadar farklı formlarda hazırlanan bez kitaplar, çocuklara erken yaşta okuma alışkanlığı kazandırma amacında..
İçinde bulunduğumuz bilgi çağında, okul öncesi eğitim giderek önem kazanıyor. En önde gelen eğitim aracı da şüphesiz kitaplar. Çocuklara kitap sevgisini mümkün olduğunca erken aşılamak gerekiyor. Artık yayınevleri öyle kitaplar yapıyor ki, "Oyuncak mı yoksa kitap mı?" diye ayırt etmek çok güç. Dolayısıyla bebekler ellerine oyuncak diye aldıkları şeyi incelerken aslında kitapla tanışmış oluyor. İşte Kaydırak Yayınları'nın bez kitapları da çocukları erken dönemde kitaplarla kaynaştırmak için hazırlanmış. Bunlardan biri olan Uyku Kitabım, yumuşacık ve yastık şeklinde bir kitap. Sekiz sayfadan oluşan kitabın içindeki cırt bantlarla sayfalar ayrılıyor. Kitabın hem kutu hem de muşambadan muhafaza kabı var. Kitaptaki masalda, önce çocuklar uyku saatinin canlılar için önemini kavrıyor, sonra da uyku duası yapıyor. Hem renk hem tasarımıyla iki-üç yaş çocuklarının hayal dünyasına hitap eden bu kitap, yastık şeklinde olduğu için çocukların kitabın üzerine başlarını koyarak uyuyabilmelerine de olanak veriyor. Bir diğer kitap olan Küçük Ahmet ise yine bezden yapılmış ve Ahmet adında bir kuklası var. Kitap okunduktan sonra cırt bantıyla kapatılıyor. Çocuklar, kuklayı parmaklarıyla oynatırken eğlenmenin yanı sıra küçük kaslarını da geliştiriyorlar. Aynı zamanda duygularını, rahatlıkla ifade edip ses ve mimiklerini de kullanabiliyorlar.

HAREKETLİ VE SESLİ
Küçük Ayşe Evde adlı bez kitap ise hem hareketli hem de sesli. Kitap sekiz sayfadan oluşuyor. Her sayfasında sırasıyla evin dış bölümleri, mutfak, banyo, çocuk odası ve içindeki eşyalar yer alıyor. Bezden yapılmış Ayşe karakteri her sayfaya yerleştirilebiliyor. Eşyalara dokunup, seslerini dinlemek mümkün. 0-3 yaş grubu çocuklara hitap eden bu hareketli kitap, yıkanabiliyor ve kutusu ile birlikte uzun süre muhafaza edilebiliyor. Yine 0-3 yaş grubu çocuklara hitap eden Telefon Çalıyor, telefon şeklinde, sesli ve hareketli bir bez kitap. Her bölümü farklı kumaştan oluşuyor. Vız Vız Arı kitabı ise dolgu oyuncak şeklinde olduğu için yeni doğan bebeklerin bile dikkatini çekiyor. Sekiz bölümden oluşan bu kitap, içindeki yazılarda bir arının nasıl bal yaptığı anlatılıyor. Tüm bu kitaplar yıkanıp, tekrar tekrar kullanılabiliyor.
Haberin fotoğrafları