kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Kış uykusuna yatan bahçenizdeki çiçeklerin bakımına zaman ayırın.

Soğuk hava çiçeklerin boynunu bükmesin

Bahçe ve balkonunuzu güzelleştiren çiçeklerinizi kışın soğuğundan korumak ve saksıları daha kuytu yerlere çekerek onları bahara hazırlamanın şimdi tam zamanı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Soğuk hava çiçeklerin boynunu bükmesin
Güller, sardunyalar, petunyalar, karanfiller, ortancalar... Yaz aylarında balkon, teras ve bahçenizi güzelleştiren çiçeklerinizi kış aylarında da koruyabilirseniz, uzun ömürlü olmalarını sağlayabilirsiniz. Böylece kış uykusuna yatan çiçeklerinizin, bahar aylarında yeniden canlandıklarına tanık olabilirsiniz. İşe balkon ya da terasınızdaki saksılardaki toprağı yenileyerek başlayabilirsiniz. Eğer yaşadığınız bölgenin kışları çok soğuk geçiyorsa ağaçlarınızın ekstra korumaya ihtiyaçları olabilir. İmkânınız varsa günbatımından sonra bitkilerinizi çatı gibi korunaklı bir yerin altına alın. Bu onların dikey hava akımından korunması için çok önemlidir. Saksıları biraz yüksek yerlere yerleştirip, altlarına kalınca kağıtlar koyarak yalıtım sağlayın. Eğer rüzgâr ve don artarsa, kağıdın bir ucunu yukarı doğru katlayarak saksıyı da içine alın.

NAYLONLA KAPLAYABİLİRSİNİZ
Teraslardaki sardunya, ortanca gibi çiçeklerinizi kuytu yerlere taşıyarak yağmur ve kardan koruyabilirsiniz. Soğuk günlerde balkon ve teraslardaki çiçekleri naylonla kaplamak, en pratik yöntemlerin başında geliyor. Sardunyalar, bakımı zor olmayan bitkilerdendir. Saksılarına zengin funda toprakları ekleyip, kuytu yerlere çekerek bahara kadar koruyabilirsiniz. Bahçesi olan çiçekseverler, küçük camlı bir sera ortamı yaratıp, soğuk havalarda çiçekli bitkilerini orada koruyabilirler. Teraslarda camlı bölmelerde ya da üstü kapalı sandıklarda bitki yetiştiriyorsanız, nem birikmesini önlemek ve bitkilerin nefes almalarını sağlamak için cam ve kapakları sık sık açın. Bu işlem gündüz yapılmalı ve camların açılması bir saatten fazla sürmemeli. Kış aylarında bahçe ve teraslardaki saksılardaki bitkiler sulanmaz. Bu mevsimde bahçenize ya da terasınıza soğuğa dayanıklı çuha ve menekşe çiçekleri ekebilirsiniz. Sonbaharda diktiğiniz lale ve sümbüller başvermişse, toprak hizasında budamanızda yarar var.
Haberin fotoğrafları