kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Gazeteci-yazar Hıncal Uluç, 3 Kasım tarihli yazısında, Pelin Sönmez’den övgüyle söz etmişti: Amerika’da olsa, şimdiye kadar yüzlerce dergiye kapak olmuştu... Dünya tatlısı bir kız... Genç.. ‘Çıtır’ diye bir tarif varsa tam da onu anlatıyor işte.

Lisede lezbiyen rolü teklif ettiler

Deniz AYYILDIZ - GÜNAYDIN
İlk albümü 'Tek Yön' ile usta gazeteci Hıncal Uluç'tan övgüler alan Pelin Sönmez, oyunculuğa meraklı olduğunu söyledi: Lisede çok tiyatroda oynadım. Bir sinema filmi için de lezbiyen kız rolü teklif edildi ama ben istemedim..
İLİŞKİLİ HABERLER
Lisede lezbiyen rolü teklif ettiler
Hıncal Uluç'un yaklaşık üç hafta önce köşesinde övgüler yağdırdığı 19 yaşındaki şarkıcı Pelin Sönmez, "Kendisini şahsen tanımam ama yazılarını beğenerek okurum, en kısa zamanda da teşekkür ziyaretine gideceğim" dedi. Uluç'un köşesinde; "Dünya tatlısı bir kız. Genç... 'Çıtır' diye bir tarif varsa, tam da onu anlatıyor işte. Pelin'i dinlemeye de doyamadım" diye yazdığı Pelin Sönmez, hakkında merak edilenleri GÜNAYDIN'a anlattı.

HEMEN ATLAMADIM
* Kocaeli Üniversitesi Turizm ve Seyahat bölümünde okuyorum. İnşallah bu sene bitireceğim. Küçüklüğümden beri müziğe meraklıyım. MMC müzik kanalında sunuculuk yaptım. Arkadaşlarla bir dans grubumuz vardı. Birkaç şov programına çıktık.

*
Bir tesadüf sonucu yapımcı Emir Şaşmaz'la tanıştım. Onun kafasında da bir albüm projesi varmış. Büyük bir şanstı benim için çünkü henüz 16 yaşındaydım. Bu albüm işini yaklaşık 2.5 sene düşündüm. Balıklama atlamadım ama bir yerden başlamam gerekiyordu. Karar verdim ve 4 ay gibi bir sürede albümü tamamladık.

* 'Tek Yön' albümü pop tarzında, şarkıların hepsi hareketli. Sadece gençlere hitap etmiyor, herkes dinleyebilir. Birkaç ay sonra söz ve müziğini kendi yazdığım romantik şarkılar da ekleyeceğiz albüme... 'Bu Gece Ay Var' adlı şarkıma dans ağırlıklı bir klip çektik. Umarım beğenilir.

*
Dans ve müzik eğitimi almadım. Nota bilmiyorum ama 13- 14 yaşından beri şarkı yazıyorum. Albüm projesi sırasında bunları dinlettim. Herkes çok beğendi ve albüme aldık. En kısa zamanda şan eğitimi almaya başlayacağım.

* Annem ev hanımı, babam esnaf. 14 yaşında bir kız kardeşim var. 4 kişilik çekirdek bir aileyiz. Ailem de müzikle yakından ilgili. Babam gitar çalıyor, eniştem saz çalıp, söylüyor. Benim enstrüman çalmaya pek merakım olmadı. Şarkı söylemek daha çok hoşuma gidiyor.

*
Televizyona, oyunculuğa çok meraklıyım. Lisedeyken tiyatro oyunlarında çok rol aldım. Reklam, dizi oyunculuk teklifleri aldım ama okula gittiğim için değerlendirmedim. Hatta bir keresinde bir sinema filminde lezbiyen bir kızı canlandırmam istendi ama tarz olarak bana uymayan bir roldü. Bu tip marjinal rolleri şimdi de oynamam. OKUYUNCA SEVİNDİM

* İki tane dizi projesi var şu anda ama kesinleşmedi. İkisinden birini seçeceğim gibi görünüyor. Ailem her zaman arkamda, destek oluyorlar bana. Onlara laf getirecek bir şey yapmayacağımı bildikleri için de içleri rahat.

*
Hıncal Uluç'un benimle ilgili yazacağından haberim yoktu. Bildiğim kadarıyla dağıtım şirketinden çıkan CD'leri Hıncal Bey'e vermişler. Benimki ilgisini çekmiş. Planlı bir şey değildi. Okuyunca çok mutlu oldum. Zaten takip ettiğim bir yazar kendisi. En kısa zamanda ona teşekküre gideceğim.
Haberin fotoğrafları