kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Futbol ve Fethullah Gülen!..

Efendim Kalli, Fethullah Gülen'in Avrupa'daki okullarının spor danışmanı, maaşlı adamıydı. Bu sebeple, Gülen'in gayri resmi yayın organı Zaman'da yazıyordu.
Peki, Hakan Şükür, Fethullah Gülen ve öğretilerine yakın olduğunu hiç gizlemedi ki..
Peki o zaman Fethullahçı Kalli, Fethullahçı Hakan'ı nasıl harcadı?..
Dahası..
Fatih Terim, Kalli, Haluk Ulusoy ve Adnan Polat'ın yere göğe koyamadıkları Hakan Şükür'den bir yerden işaret gelmiş gibi ayni anda vazgeçmeleri tesadüf mü?.
"Terim Hakan'ı niye çağırmadı" diye soranlara Hakan'ın en güçlü dayanağı Haluk Ulusoy'un "Hoca 2010'un takımını kuruyor" diye yanıt verdiği gün, 2008'e gidip gitmeyeceği bilinmeyen Terim Yusuf'u kadroya çağırıyordu bir tesadüf..
Yanıtı gazetelerde aradım ilk, bulamayacağımı bile bile.. Dinci gazetelerde mümkün mü, Fethullah adının sporda geçmesi.. Laiklerde de tıss yok.. Mahalle baskısı herhalde..
Ama Galatasaray'ın içini bilir diye kime telefon ettiysem konuştu. Yani pek çok kişi pek çok şey biliyor..
İşte hem de birkaç kanaldan bana gelenler..
Fethullah Gülenciler, Hakan'dan yüz çevirdi.. "Sen zamanında bırakmayıp bizi de yıprattın. Senin adın bize medyatik yarar değil zarar getiriyor. Bizim yeni simgemiz genç hoca Ertuğrul Sağlam.."
Bu haber Kalli'ye gitti.. Çok komik.. Kapı aralarında gizlice Müslüman olup, Gülen'in iyice güvenini sağladığı iddia edilen Kalli de bunun üzerine Hakan'ı sildi.
Karşı kutuptaki Adnan Polat da yakını gazetecilere "Hakan'ı bitirin ki, ocakta onu göndermem kolaylaşsın" dedi..
Şimdi Galatasaray'da dini yapılanma eski.. Almancı Uğur Tütüneker ve ona destek olan bek İsmail'le başladığı bilinir. Terim'in ilk zamanında gençler Emre, Okan ve Arif'i de etrafında toplayan Hakan'ın lider olduğu, bu ekibin aynen milli takıma da gittiği hep söylendi.
Son zamanlarda Hakan Ünsal her şeyi açık açık anlattı zaten.
Şimdi yeni bir yapılanma var mı?.. Son maçta gol atan gençler neden sevinçlerini Hakan'la paylaşma şovu yaptılar?.. Hocanın harcadığı kaptana dayanışma jesti mi, yeni bir Fethullahçı yapılanma gösterisi mi?.
Bunlar hep sorulanlar..
Ama medyada kafalardaki bütün sorulara yanıt veren, açık, net ve samimi bir Galatasaray yazısı, haberi hâlâ yok. Oysa dizi olur.
Galatasaray kıyamete doğru hızla gidiyor. Adnan Polat, otoritesini ve güveni yitirdi. Duruma hâkim olabilecek, dağılan birlik, beraberlik havasını geri getirecek, teknik kadro ile tüm bağları kopmuş futbolcuları hiç değilse sezon sonuna dek bir arada tutabilecek tek kişi Başkan Özhan Canaydın.. O da zerre umursamaz görünüyor.. Çünkü kongre hesapları içinde.. Aday olursa yanlış adım atmaması gerek. Bunun çaresi de hiç adım atmamak..
Peki, Galatasaray ne olacak o zaman?.