kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Iraklı milli futbolcular kayıplara karıştı

Asya Kupası'nı kazanan takımdan 3 as futbolcu ile antrenörleri, Avustralya'da bir maçtan sonra bulunamadı. Futbolcuların sığınma talebinde bulanacağı sanılıyor..
Avustralya ile cumartesi gecesi olimpiyat eleme maçı oynayan Irak Milli Takımı, benzerlerini Afrikalı sporcularda gördüğümüz bir krize imza attı. Üç futbolcu ile yardımcı antrenörden iki gündür haber alınamıyor. Yapılan ilk yorumlarda "Karşılaşmadan sonra pasaportlarını alıp kaldıkları oteli terk eden antrenör ve oyuncular Avustralya'dan iltica talep edecek" dendi. Ancak Göçmen Bakanlığı Sözcüsü "Iraklı oyuncuların vize süresi bitmedi. Bu yüzden soruşturmadık. Fakat, göçmenlik bürosuna gelip sığınma talep ederlerse bu onların bileceği iş" dedi.

FEDERASYON DOĞRULADI
Irak Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Tarık Ahmed ise oyuncuların sığınma talep ettiğini belirtti. "Gosford kentinde 2-0 yenildiğimiz maçtan sonra Irak'a dönmek için takım Sydney Havaalanı'na gitmiş. Fakat, yardımcı antrenör Sadi Toma ile Ali Mansur, Ali Hizeyyir ve Ali Abbas gelmemiş. Beni arayan Sadi, 3 futbolcuyla birlikte sığınma talebinde bulunacaklarını söyledi" dedi. Orta saha oyuncusu Ali Abbas, temmuz ayındaki Asya Kupası'nı kazanan takımın yıldızlarındandı ve Irak'ta kahraman ilan edilmişti.