kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Gül: Demokrasi terörü izole eder

Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, teröristleri hastalıklı insanlara benzeterek son yıllarda dünyanın her tarafında olduğu gibi Türkiye'de de hastalıklı insanların çıktığını söyledi. Terörün demokrasi ile izole edilebileceğini kaydeden Gül, "Demokrasi terör ve terörist tabanını yer etmesini, sempatizan toplamasını izole eder. Onlar devletin milletin yanında olur. Terör ortadan kalkar" dedi.

2005-2006 yılları Vergi Rekortmenleri plaket törenine katılan Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin bir çok konuda büyük mesafeler aldığını belirterek buna müteşebbis ve ticaret adamlarının öncü olduğunu kaydetti. Özel sektörün katkısının daha da artmaya başladığını dile getiren Gül, iş adamlarının başarısının Türkiye sınırlarını aştığını söyledi.

Gül, "Bugünkü devletler devlet organları ile değil müteşebbislerin başarıları ile güçlü hale geliyor. Sizin başarınız hepimizin gururudur. İstihdam yaratarak vergi ödeyerek ihracat yaparak Türkiye'nin sorunlarını çözen insanlarsınız" diye konuştu. Devletin giderek bu işlerden kurtulduğunu kaydeden Gül, yeniden yapılanmada en büyük sorumluluğun iş adamalarına düştüğünü söyledi. İş adamlarının devlete vergi ödeyerek devleti finanse ettiğinin altını çizen Gül, "Sizi ne kadar teşvik etsek azdır. Sizi teşvik etmek görevimizdir" dedi.

EN SICAK MESELE TERÖR


Gül, Türkiye'nin uğraştığı meselelerin olduğunu, bunların en sıcağının terör olduğunu ifade etti. Terörün dünyanın her tarafında olduğunu fakat Türkiye'de farklı bir terör bulunduğunu vurgulayan Gül bunun üstesinden gelineceğini dile getirdi. Gül konuşmasına şöyle devam etti.
"Geçmişimizde etnik ayrım yapma alışkanlığımız söz konusu değildi. Sen nerede doğdun, nerelisin, diye sorma alışkanlığımız yoktu. Ne yazık ki son günlerde giren hastalık toplumu zehirlemeye başladı. Bu ülkede yaşayan herkes eşittir. Herkes seçer seçilir. Sadece bir yörede değil birçok yörede problemimiz var. Elbirliği içinde bu meselelerin üstesinde gelebiliriz."

DEMOKRASİ TERÖRÜ İZOLE EDER


Türkiye'de bütün vatandaşların aidiyetinin pekiştirilmesi gerektiğini, hiç kimsenin zan altında bırakılmaması gerektiğini kaydeden Gül, Kurtuluş Savaşının hep birlikte yapıldığını dile getirdi.
"Bu memleket hepimizin memleketidir" diyen Gül hastalıklı insanların dünyanın her tarafında olduğu gibi Türkiye'de de çıktığını söyledi. Bunlara karşı topyekün mücadele edilmesi gerektiğini vurgulayan Gül, "Demokrasiye önem verirsek bu mücadeleden o kadar başarılı çıkarız. Demokrasi terörü izole eder. Terör ve teröristlerin tabanının yer etmesini, sempatizan kazanmasını izole eder. Onlar devletin milletin yanında olur. Terör ortadan kalkar. Kararlı, akıllı ve ince mücadele etmeliyiz" dedi.
Türkiye ekonomisinin dünyada 17., Avrupada 6. olduğunu dile getiren Gül, herkesin buna gıpta ile baktığını söyledi. Özgüvenin kaybedilmeden mücadele edilmesi gerektiğini ifade eden Gül, hep beraber, işbirliği içinde milli ve ulusal dava için mücadele edilmesi gerektiğini belirtti.

(ANKA)