kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

AKP yine kampa giriyor

Yeni Haber
AKP, geleneksel hale getirdiği İstişare ve Değerlendirme Toplantılarını sürdürüyor.

Parti, 22 Temmuz seçimlerinin ardından ilk İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nı Cuma günü Kızılcahamam'da gerçekleştirecek. Toplantıda başta yeni Anayasa olmak üzere TBMM'nin yeni dönemindeki çalışmaları masaya yatırılacak ve milletvekillerinin görüşleri alınacak.

AKP'nin 2002 yılından bu yana düzenli olarak her 6 ayda bir İstişare ve Değerlendirme Toplantısı adı altında başlattığı kamp geleneğini bu yıl da bozmadı. AKP, MYK ve MKYK üyeleri, milletvekilleri ve parti kurucuları Kızılcahamam'da bir araya gelecek.

23 Kasım Cuma günü Kızılcahamam Asya Termal Otel'de başlayacak toplantıya Başbakan Erdoğan'ın geç saatlerde katılacak ve ertesi gün basına açık bir açılış konuşması yapacak. Daha sonra basına kapalı olarak devam edecek olan toplantının yine Pazar günü Erdoğan'ın kapanış konuşmasıyla bitmesi bekleniyor. 58 ve 59. hükümet dönemlerinde de düzenlenen kampa katılımcılar aileleriyle birlikte katılacak, kampın yapılacağı otele kamp süresince başka müşteri alınmayacak.

KAMPIN GÜNDEMİ ANAYASA

AKP kampının en önemli gündem maddesini ise Anayasa değişikliği çalışmaları oluşturacak. Prof. Dr. Ergun Özbudun başkanlığındaki akademisyenler tarafından hazırlanan ve AKP'nin hukukçuları tarafından üzerinde çalışmaları devam eden Anayasa taslağı hakkında milletvekilleri bilgilendirilecek. AKP içinde oluşturulan Anayasa komisyonu üyelerinin milletvekillerine sunum yapacağı kampta milletvekillerinin de görüşleri alınacak. Özellikle türbanlı öğrencilerin üniversiteye alınması, zorunlu din dersleri gibi konularda izlenecek yol için nihai kararı Başbakan Erdoğan'ın bu kampta şekillendirmesi bekleniyor.

TBMM'ye ilk kez giren milletvekillerinin TBMM çalışmaları hakkında da bilgilendirileceği kampta, TBMM gündemine gelecek olan yasa tasarıları hakkında da bilgi verilecek. Kampta ayrıca bakanların başta ekonomi ve dış politika olmak üzere milletvekillerine hükümet çalışmaları konusunda da bilgi vermesi ve milletvekillerinin sorularını yanıtlamaları bekleniyor.
AKP son kampı Ocak ayında yine Kızılcahamam'da gerçekleştirilmişti.

AA