kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Norveç destanını yorumlayın

Yeni Haber
2002 Dünya Kupası'nın ardından iki büyük turnuvaya katılamayan Türkiye, Norveç'i yenerek 2008 Avrupa Şampiyonası yolunda önemli bir avantaj yakalarken, bu kritik maçta görev yapan oyuncular büyük sevinç yaşadı.

Sizde bu zorlu maçla ilgili yorumlarınızı yazın buradan yayınlayalım...

SİZDEN GELEN YORUMLAR

* Türkiye hakettiği galibiyeti sökerek aldı.diğer maçlarda boşa giden puanlar bizim işimizi zora soktu ancak biz canla başla mücadele etmeyi yani zoru severiz.bu sevinç çok başka birşey tek kelime younuz açık olsun başınız dik.sizinle gurur duyuyoruz teşekkürler türkiye. (Gökhan Yıldırım)

* İbrahim kas disinda en uygun 11 i cikarmis fatih hoca ama.tanri galip gelmemizi istemiski hic istemesekte sakatlik sonrasida olsa gokhan girdi oyuna ve sag kanadimizdan bir kez bile gelemedi norvec..bence arda-tuncay degisikliginide biraz daha erken yapabilirdi (Cuneyt Colban)

* Çok şükür en sonunda ışığı görebildik takımımızda,dün bence eze eze yendik norveçi,sadece taç kullanmayla maç kazanılmayacağını gösterirken,sadece taç atma becerisi olan bir takıma karşı zor durumlara düşebileceğimizide gördük,birazcık dikkat ve özveriyle yenemeyeceğimiz takım yok çünkü yetnek olarak bir sorunumuz zaten yok!TEŞEKKÜRLER ASLANLAR ÖZÜR KABUL EDİLDİ! (Ahmet Burak Demirbaş)

* Teknik kapasitesi ve kişisel becerileri en üst seviyede olan milli takım oyuncularını tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum... (Süleyman Yıldırım)

* Bu maçı kazandık.Çünkü: 1.Daha fazla istedik. 2.Kalecileri çok kötü. 3.Onlar bizim ayağa paslarımıza karşı taktik üretemediler.(Zayıflar) 4.Bosna maçı çok önemli.Boşverirsek yanarız. 5.Pozisyonumuz yoktu.Dikkat...Herzaman olmaz. (Ömer Murat Tarhan)

* Güzel bi galibiyet fakat asıl coşku Bosnahersek maçından sonraya saklanmalı. Ve o maçıda kazanırsak inşallah o zaman başarısızlıgın başarısını kutlarız. (Cemil Aksoy)

* Gerçekten sevindik ama işi buralara kadar getirmenin ne anlamı vardı?Ömrümüzden yiyorlar başka birşey değil yani :) Bu arada Bosna maçı kriz olacak söylemeden geçemedim.... (Orçun Çakırben)

* İşi buraya getirmememiz lazımdı ama şimdi Bosna yı da yenip finallere gitme vakti HAYDİ TÜRKİYE (Emrah Özbay)

* Neyi eleştireyim ki oyun güzel,takım güzel,taraftar hepsinden güzel.Bizlere böyle bir galibiyet yaşattıkları için futbolcularımıza binlerce teşekkür ederiz. (Yaşar ÜNAL)

* Fatih terım eldekı futbolculara çaresızlıkten sarıldı ve onlarda TÜRK un gücünu gösterdı. Bu başarı sadece futbolcularındır.Bır takımla bu kadar oynanmazdı ama onlar aynı zamanda FATIH TERIM mıde yerden kaldırdılar.Ellerıne saglık.Sakatlar ıyıleşince Avrupa şampıyonasına daha güçlü bır takımla gıderız (Ömer Şahin)

* Valla diyecek birsey yok Türkün zaferi oyuncularımız oynadi ve haketti.Hep saklanmaya calışılan ama aşikar olan bir gerçek varki Türkün Türkten başka dostu yok.Mactaki fifanın yüksek kademedeki bir hakeminin verdiği kararlar tartışılır.Hakemin gözü önünde Volkana kafa atmaya çalışan oyuncunun kart alması gerekirken hakem tarafından sadece ödüllendirilmediği kaldı.Yazık ama olsun sonuçta alınan bir 3puan ve gidilecek bir şampiyona var.Oyuncularımızı yürekten kutluyorum ve bu başarılarının devam etmesini Allahtan niyaz ediyorum... (Rasit Ozer)

* Çok iyi oldu artik bir tek engel var onumuzde lutfen rehavete kapilmayalim Bosnayi yenene kadar isimiz bitmedi Letonya macini unutmayalim. Eger rahat oynarsak rahat kazanirirz stresli olursak zorlaniriz 90 dakika destek verelim Carsamba gunu bayram olsun. (Gokhan Orcanoglu)

* Helal olsun bu futbolculara türklerin gücünü avrupaya gösterdiler. inşallah bosnayı yenip 2008 avrupa şampiyonasına gideceğiz.helal olsun FATİH TERİM!!! (Oğuzhan Yeşilova)

* daha herşey bitmedi asıl şimdi başlıo :D (fikret t)

* Eğer norvec'i yenemeseydik zaten ayıp olurdu. adamlar sadece taç ile işi bitirmeye çalıştı ama takımımızın muhteşem oyunu ile norvec'i yendik.yolumuz açık olsun. (Memduh Arda Uyanık)

* bence milli takım dün çok güzel oynadı ama şimdi çarşamba günü bosnyı yenmek başka yolu yok.fatih hoca ve futbolculara tam destek.En az 3 atarız.hepsine başarılar diliyorum. (Remzi Aysal)

* Gerçekten son 5 maçtan sonra ilk defa top değil futbol oynadık ve kazandık. Maçın adamı Gökhan Gönül harika bir maç çıkardı. Ama herşeyin yanında M. Aurello gibi müthiş bir görev adamı vardı. Maç 1-0 ken kaleye giden topu çıkarması bence kader anıydı. O gol olsaydı şimdi hepimiz ağlıyorduk. Helal sana Aurolle profesyonellik bu olsa gerek, ama biz ne yapıyoruz milli marşımızı söyleyen bir Brezilyalı'yı eleştiriyoruz. Marş esnasında diger futbolcularımız ağzını kımaldatırken o elinden geldiği kadar söyledi. Tebrikeler Aurello. Bütün futbolcuları gönülden tebrik ediyorum. Helal size çocuklar. (Haydar Yurdagül)

* Milli takımımızı kutluyorum sayın Fatih TERİM sonunda doğruları gördü.İbrhim ÜZÜLMEZ,İbrahim TORAMAN,Gökhan ZAN,Hakan ŞÜKÜR,Tümer,Tuncay(formsuz olursa) bu oyuncuların kesinlikle milli tamında yeri yok ve olmamalı şayet sayın Fatih Terim bunlarla yola devam ederim daha önce bu oyuncularla başarı sağladık gibi saplantıyada girerse önce kendini sonrada biz taratarı yakar saygılar sunuyorum (Altan Berk)

* Maçın kırılma noktası riise nin kornerini aurelıo nun çizgiden kafa ile çıkarması idi maç 2-0 olsa çevirmemiz çok zor olacaktı, herzamanki aşırı rahatlama hastalığımıza tekrar kapılmadan bosna maçını maximum ciddiyet ile oynarsak finallerdeyiz.. (sezer Yılmaz)

*
Bu başarıya katkıda bulunan;Teknik ekip, Yönetici, Futbolcu, Taraftar ve Basın olarak herkese teşekkür ederiz. Yalnız öyle bir milletizki başarıyı bile doya doya yaşamayı ve mutlu olmayı bilemiyorz. Maçı nerdeyse Gökhan olmasaydı kazanırdık kazanamazdık davasına getirdik. Halbuki başarı ve başarısızlık ekip halindeddir. Maçı hep beraber izledik, Otaraftarın katkısı olmasa, İlk 11 de sahada olup olmadığı tartışılan futbolcuları lkadroya alan ve sahaya süren teknik kadro olmasa, Volkanın müthiş çıkardığı 2 top, Defansta Emre ve Servetin Rakip forvete fiziki dezavantaja ra'men top göstermemesi olmasa, orta sahadaki mehmetti, Ardaydı, Hamitti Emreydi olmasa, Forvette Semih ve Nihat olmasa, Hakan Balta, İbrahim, Gökhan, Yusuf ve diğerleri olmasa acaba bu maç tek kişilerle kazanılırmıydı, buraya yedek oyuncuları ve sakatlığından vs den dolayı dahil olmayanlarıda dahil etmekl lazım. Bırakın o olmuş bu olmamışıda zaferin tadını çıkar ey milletim. Saygılarımla (Abdullah Şahin)

*
Galibiyetimizi hep birlikte coşkuyla kutluyoruz, ama biraz da karşılaşmaya objektif bakmamızda fayda var; Norveç, üç pas arka arkaya yapamayan bir takım... Bu takıma karşı bizim millilerimiz, gollerimizden başka hangi pozisyona girdi, girdi de harcadı veya ahhh, bu da kaçarmıydı diyebileceğimiz hangi pozisyonumuz var? Takım oyunundan ziyade, kişisel beceriler ön plana çıktı ve galip geldik... Aksini söyleyebilseydim keşke, ama durum, görüntü ortada. (Ahmet Nar)

*
Norveç 3 pas yapamadı. türkiye harika oynadı ve maçı sonuna kadar haketti. (Baran Tümerdem)

*
Biz milli takimin kaybetsede yanindayiz onlar kaybetselerde bizim sampiyonumuz.. önemli olan Türkiyenin kalbini fet etmis onlar, bu cok önemli!!! basarilar diliyorum (Mustafa Güney)

*
Macın kader anı gökan gönülün oyuna girmesidir. gerisi ondan sonra geldi. (Vahit Demirci)

* Oynanması gereken futbol buydu ve geregini sahada millilerimiz sonunda yaptılar. maç bittiginde şimdiye kadar neredeydiniz diyebildim.bu futbolla kupalarda olmamamız için hiç bir neden yok.SADECE İNANMAK (Ferdi Hatan)

* Her takım kendine göre bir taktikle cıkarmaça,ama burda önemli olan kişisel beceri ve motivasyondur..Bizde yetenekli futbolcu cok,ama nedense motive olamıyorlar veya tedirgin oynuyorlar.(Kendine güvenleri zayıf).Demekki;maclara hep son ve ölüm-kalım macı gibi bakmamız gerekiyor..Ben merak ediyorum rakip norvec degilde Bosna-hersek olsa idi ne olurdu??Ve son macımız yunanistan ile olsaydı..Neyse bunları düşünmeyelim ve galibiyetin tadını cıkaralım..İnsallah guruplara cıkarsak orada biraz daha cesaretli oluruz..veya ciddi...Not:daha hersey bitmedi... (Cemil Şen)

* merabalar öncelikle bize bu zaferi yaşatan futbolcularımızı ve teknik heyeti kutlarım.aslında ilk onbiri gördügümde endişelenmiştim ilk defa böyle kritik bir maçta forma giyen genç futbolcularımız vardı.ama maçta öyle güzel ayaga pas yapan sogukkanlı bir takım vardı ki göz göre göre yedigimiz gol bir an acaba mı?sorusunu aklıma getirdi.ama gerçekçi olmak gerekirse maçtan fazla ümidimiz yoktu kaybedilen yunanistan maçı ve önceki maçlarda oynadığımız kötü futbol norveç maçını bir mucize gerekirdi diye düşünüyorduk bizi bu ümitsizlikten başta emrenin öncülülüğünde bu takımı 2008'e gitmeye inanmıştı bütün futbolcular maçta semihin yerine mehmet yıldız'ın olması gerekirdi fatih hoca ikinci yarıda semihin yerine yusufu alması doğru karardı dün akşam bence tek aksıyan yön bu oldu semih kendisi gibi yeni oynayan gökhan gönül hakan balta ve sakatlanana kadar oynayan ibrahim kaş gibi etkili olamadı.ama maçın yıldızı şüpesiz macaristan maçında yerden yere vurulan emre'idi teşekkürler fatih hoca (Murat Çıtak)

* Herşey güzel, güzel olmayan tek şey KALECİMİZ. Arkadaşlar Volkan iyi bir kaleci değil bunu artık anlayın ya yeni kalecilere yönelin. Aykut var, Orkun var, daha bir sürü genç ve yetenekli kaleciler var onların üstüne gidin biraz. Tamam biraz eksikleri var ama onlar daha genç bari ileriye dönük planlar yapın. Bak az kaldı kornerden gol yiyorduk. Volkan yine izlerken.... O gol olsaydı şimdi bu yorumların yerinde küfür yazıyor olurdu..... Herşeye rağmen teşekkürler milliler. (Perit Tav)

* Harikaydi...Osloya 3 saat mesafeden dondurucu sogukta bu maci izlemeye gittim.Maalesef turk tarafindan bilet alamadigimiz icin norveclilerle birlikte oturduk.Takimimiza cok tesekkur etmek istiyorum cunku onca norveclinin arasinda sadece 4 tane turkun sesini yukselttiler..Butun norveclilerin sesi buz gibi kesildi..Hava soguktu ama Turk milli takimi icimizi isitti. Tekrar tum takima tesekkur ediyorum..Hadi son macida alip Euro 2008 e. (Zeki Bol)

* ilk önce bütün futbolcularımızı yürekten kutluyorum...fatih terim'in hatasını ibrahim kaş sakatlanarak düzeltti...bence semihin yerinede mehmet yıldızı alarak ilerde top tutmamızı sağlayabilirdi...sonuçta yendik ve artık finallere gitmemize daha umutlu bir şekilde bakıyoruz... (Adem Erbay)

* başarıya aç oyuncu ağırlıklı bir milli takımın başarılı olacağını maç öncesinde de söylemişdim.işte sonuç koşan,çabalayan ve yırtan bir oyuncu topluluğu.hepsinin alınlarından öpüyorum. (volkan adıyaman)

* Kazanmak için iyi bir kadro gerekli ama en çok kazanmayı canı gönülden isteyen oyuncular olmak zorunda. Son dört maçla dün geceyi kıyaslayınca ardaki fark bu. Daha çok isteyenkazanır. Biz iyi bir takımız. Bosna maçını isteyelim. (Ali Kaplan)

* bence bu macida iyi oynayamadik ama kazandik turk milli takimina gercek bir santrofor lazim birde gokhan gonul her spor yazari macin adami diye anlatiyor bence ona gelene kadar aurellio vardi emre asik vardi emre bolezoglu vardi gokhan cok top kaptirdi ataga cikarken bence denizi gectik derede bogulmayiz insallah yine (Ahmet Can)

* Fatih Hocam süper Türkiye en büyük başarılara onunla imza attı. Bütün kupaları onun sayesinde gördük.Emre ve Arda harikaydı. (Cenap Biçer)

* allaha şükürler olsun kazandık bu galibiyete ihtiyacımız vardı bütün a milli kodromuzu tebrik ediyorum emre abi çok iyi işler yaptı maçta emre abiyi beyendim ama hep bir harikaydı yeniden tebrik ederim (Burak Kılıç)

* Millet olarak "Yumurta kapiya dayaninca" deyimini doya doya yasayan bir yapiya sahibiz. Soyle yakin zamana baktiginizda kaybedilen puanlarin hangi ulkelere ve nasil kaybedildigini animsadiginizda dun kazanilan zaferin ve kime karsi kazanildigi daha ayri bir anlam kazanacaktir. Nedenleri fazla aramak zaman kaybindan ote gitmeyecek bir arastirma olur siralamaktan ziyade tek madde ile belirtelim "Fatih TERIM" Dün daha once yaptigi kadro hatasini yapmadi Hakan SUKUR;Ibrahim UZULMEZ;iBRAHIM TORAMAN,Tuncay SANLI v.b... saplantilarindan kurtulup yeni arayislari ile yeni heyecanlar yasatti. Milyonlarin ekranlardan gorup yeter artik dedigi saplantilarini gecte olsa farkedip umutlarimizi son 90 ana tasiyan Fatih hoca ve ekibine, sahada 90 dakika klaslarina uygun mucadele eden oyuncularimiza millet olarak sukranlarimizi sunmak isterim. Ancak "Zaferler basinda veya ortasinda degil sonunda kazanildiginda zaferdir." onuda Carsamba tadmak umudu ile. (Murat Güner)

* İŞTA BU!!!BİZ BUYUZ!!!Aslında biz bunu çooktan haketmiştik.birileri ayağımıza taş koymak istedi ama olmayınca artık vazgeçtiler...milli takım gerçekten çook güzel oynadılar.bizi TÜRKİYE'Yİ dünyaya duyurmayı başaracaklar. carew e sinir oldum,maç öncesi yenicez diyodu ama olmadı,bence fenerbahçe yönetimi ağzına bile almasın onu,maçta sinirden Volkan'a nasıl sataştı.biz carewi değil insan istiyoruz. (Ebru Demir)

* Bu maça işi bırakmamalı idik. Galibiyete elbette sevindik, ama bu gruptan bu zorluklarla çıkmamız beni memnun etmedi açıkçası. Hem daha önümüzde Bosna gibi önemli bir engel var. Neden çıkmışız havasındayız, anlamak mümkün değil. Bosnanın yükselen trendi, oyun disiplini küçümseniyor mu? Bence böyle giderse İstanbul'da shov bekleyenler hüsrana uğrar. (Özgür Ertuğrul)

* zaten bu takımı yenemeseydik üzülürdüm adamların tek anlayışı taç kafa gol bizim takımımız daha iyi pas yapan üst düzey oyunculardan kurulu bence bu iş buraya kadar bile gelmemeliydi milli takımımızı yürekten kutluyorum (Hakan Bahar)

* slm arkadaşlar gökhan gibi adamlar oldukça bu dünyada bizim bilegimizi kimse bükemez (Rezzan Güneş)

* fatih terimi kutluyorum böyle bir değeri kaybetmememiz gerektiğini düşünüyorum (Hakan Bahar)

*Dün bir harika oyunla galip geldik.Sıra Bosna'da.Sanırım Terim kadroyu artık bozmaz sadece forvette Semihin yerine daha güçlü ve teknik bir forvetin oynaması lazım.İşte o zaman tutulmayız. (Mustafa Dönmezer)

* çok azimli ve çok ii oynadık.kendi hakkımızla kazandık.helal olsun.oyuncularımız TÜRKLERİN neler yapabileceklerini gösterdiler.süper... durmak yok yola devam.. (Muhammet Bükrücü)

* Bence dün ki maçın gizli kahramanı Gökhan Gönül dür.Adam oyuna girer girmez takımmızı sağdan bindirmeleriyle rahatlattı ve hamit altıntopu da sağ kulvardaki yükünü hafifletti.Ama yine de hepsi çok harikaydı.Alkışlar TÜRK MİLLİ TAKIMINA VE ÇOKTEŞEKKÜRLER bize bu gururu yasattığınız için (Ergün Usta)

* mükemmekl bi galibiyet oldu.Çok klas iki golle maçı kazandık ama bu takım hala potansiyelinin altında oynuyor.Takımda forvet ve orta saha çok üst düzeyde defansta sağ ve sol bekler fena sayılmaz.Ama orta ikili ve kale komedi hele yediğimiz gol mahalle takımının yemeğeceği kalitede hadi diyelim defansta arada sırada böyle hatalar yapıyosunuz bari topu oyuna sokma gibi bir kabiliyetiniz olsun ama o da yok binbir zorlukla kazandıkları hava toplarını dün yine dandun ileriye atarak ne kadar teknik olduklarını gösterdiler takım onlar yüzünden atağa kalkamadı allahtan aurelio ve emre vardı.bence terim göbeğe iki vasat adam bulrsa avrupa şampiyonu bile oluruz. (Merih Çaloğlu)

* ne olursa olsun rakip için de dönüm maçıydı ve maçın başında 1-0 mağlup duruma düştük üstelik beraberlik bile yeterli değil. böyle bir maçı çevirmek kolay olmasa gerek. tüm ekibe ve tribündeki kardeşlerimize teşekkür ediyorum (Mustafa Hasanoğlu)

* ligte performansı yüksek oyuncular burda da görevlerini yerine getirdiler.hepsini kutluyorum.son günlerde EMRE futbol yazarlarından çok eleştiri toplamıştı.ama cevabını sahada verdi.hadi çocuklar şu bosnayı da yenin.fatih hoca sana sonuna kadar güveniyoruz.bizi bu sıkıntılı günlerimizde biraz olsun sevindirdiniz ya helal olsun size ben bu galibiyeti şehitlerimize armagan ediyorum.şehitler ölmez vatan bölünmez..... (Ali Alkan)

*
Öncelikle bütün futbolcuları fatih terimi ve emeği geçen herkezi kutlarım.Ama lakin şunuda unutmamak gerekiyorki biz iyimi oynuyoruz.Zaten biz norveçten daha iyi bir takımız yanlız finallerdeki takımlar norveç değil en iyileriyle karşılaşılacak onun için takım oyunu oynamalı ve birlik olmalıyız iskelet kadro oluşturmalıyız.Yoksa öylebir tokat yeriz ki finallerde kendimize gelemeyiz fatih terimden haluk ulusoydan hesap sorar hatta ve hatta kellelerini isteriz herzaman yaptığımız gibi finallerde rezil averaj takımı olmayalım tek istediğim bu türkiyenin sanına uygun bir futbol oynuyalım ve diğer gurupdan da çıkalım. türkiye ye güveniyorum HAYDİ ÇOCUKLARR. (Murat Ayduğan)

*
yazacaklarıma bu sayfa yetmez.mehmeti takımdan al gör anyayı konyayı.allahtan ibrahim sakatlandıda gökhan girdi birde emre aşık olmasa daha iyi olacak.genede bana göre maçın kahramanı mehmet o topu çıkarmasaydı orası onun yeri değil şimdi kim bilir neler yazılacaktı.hakemin hakkınıda verelim bariz penaltıyı vermedi sağolsun bize yolu açtı.şimdi rakip bosna hersek bir iddiası varmı ? ne kadar agrasif yazsakta genede bu takımı kutlamak lazım çok güzel kenetlenmişler ve harika bir maç çıkardılar.mühim olan yenik duruma düştükten sonra galip gelebilmek.erman toroğlunu okudum her yazdığı doğru bir tek mehmedi unutmuş.çarşamba günü size tüm kalbimle başarılar diliyorum.yolunuz açık olsun.alın şu vizeyi. (Neşet Yılmaz İzbilir)
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 12 8 4 0 24 8 28
2 Sivas 12 9 1 2 23 9 28
3 Fenerbahçe 12 6 4 2 18 12 22
Tümünü göster...
4 Beşiktaş 12 6 3 3 14 11 21
5 Kayseri 12 5 5 2 18 13 20
6 İ.B.B. Spor 12 5 3 4 16 12 18
7 Denizli 12 5 3 4 18 15 18
8 Ankaragücü 12 5 3 4 14 14 18
9 G.B. Oftaş 12 5 2 5 14 12 17
10 Trabzon 12 4 4 4 14 13 16
11 Konya 12 4 4 4 14 21 16
12 Gaziantep 12 4 2 6 14 16 14
13 V.Manisa 12 3 4 5 17 20 13
14 Bursa 12 2 6 4 12 14 12
15 Ç.Rize 12 3 1 8 11 25 10
16 G.Birliği 12 2 3 7 14 20 9
17 Ankaraspor 12 1 5 6 9 15 8
18 Kasımpaşa 12 2 1 9 8 22 7
Haftanın Maçları
12. Hafta
 Denizli 2  
  Trabzon 0  
 Ankaraspor 1  
  İ.B.B. Spor 1  
 Konya 2  
  Ç.Rize 1  
 V.Manisa 1  
  Bursa 1  
 Ankaragücü 1  
  Gaziantep 0  
 Kasımpaşa 1  
  G.B. Oftaş 3  
 Beşiktaş 1  
  Sivas 2  
 Kayseri 2  
  Fenerbahçe 1  
 Galatasaray 3  
  G.Birliği 2  
Haftanın Maçları
13. Hafta
 Ç.Rize Kasımpaşa  
 İ.B.B. Spor Denizli  
 G.B. Oftaş Beşiktaş  
 Sivas Kayseri  
 Trabzon Galatasaray  
 Fenerbahçe Ankaraspor  
 Gaziantep G.Birliği  
 Ankaragücü V.Manisa  
 Bursa Konya