kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

DTP mitinginde olay çıktı

Yeni Haber
Van'da Demokratik Toplum Partisi (DTP) tarafından organize edilen mitingden sonra olaylar çıktı. Mitingin sonrası dağılanlardan bir grup slogan atarak gazetecilere ve polise taş atmaya başladı. Olaylarda Kanal D muhabiri Ali İhsan Yıldız kafasında yara aldı. Polise olaylara müdahale etti. İlk belirlemelere göre 25 kişi gözaltına alındı.

Belediye itfaiye kavşağında saat 12:00 başlayan miting saat 14:00 sona erdi. DTP Van Milletvekili Fatma Kurtulan yaptığı konuşmada, bazı gazetelere yayınlanan fotoğrafın kendine ait olamadığını bile bile yayınladıklarını savunarak bunu yapan basını kınadığını söyledi.
Miting sırasında alanda teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın resmini açan ve polise saldıran bir kişinin gözaltına alınması gerginlik oluşturdu.
Mitingden sonra dağılanlardan bir grup yürüyüşe geçerek terör örgütü lehine slogan atmaya başladı. Grup basın mensuplarına ve polisi taş yağmuruna tutmaya başladı.

Atılan taşlardan Kanal D muhabiri Ali İhsan Yıldız kafasından yaralandı. Kafası kanlar içinde kalan Yıldız'a basın mensupları yardım etti.
Polis, taş atan göstericilere müdahale etti. Biber ve göz yaşartıcı bomba kullanan polis ara sokaklara dağılan göstericilerden ilk bilgiye göre 10 kişiyi gözaltına alındı.

Van Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez ise mitinge izin verildiğini fakat grupların olay çıkardığını söyledi.
Kesmez, ilk belirlemede 10 gözaltı olduğunu, fakat polis ekiplerinin çalışmalarına devam ettiğini, gözaltı sayısının artabileceğini kaydetti.
Emniyet Müdürlüğü'nün açıklamasından sonra alınan bilgilere göre gözaltına alınanların sayısı 25'e çıktı.

d
CİHAN