kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İSEDAK 23'üncü toplantısının açılışını, Cumhurbaşkanı Gül ile Genel Sekreter İhsanoğlu yaptı.

'Terörle savaşı sürdüreceğiz'

Recai KÖMÜR SABAH
Gül, İSEDAK 23'üncü toplantısında Kuzey Irak'ta PKK'nın yuvalanmasına göz yumanların İslam ülkeleri arasındaki işbirliğini engellediği uyarısı yaptı..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Terörle savaşı sürdüreceğiz'
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi'nin (İSEDAK) 23. Toplantısı'nda Kuzey Irak'ta yuvalanan PKK terörüne karşı Türkiye'nin sonuna kadar savaşmakta kararlı olduğunu vurgulayarak, İslam ülkelerinden terörle mücadelede destek istedi. Gül, "PKK'nın ülkenin kuzeyinde güvenli bölgeler bulmasına göz yumanlar, siyasi, ekonomik ve ticari alanda daha fazla işbirliğine gidilmesini engellemektedir'' dedi. Toplantının açılış oturumunda konuşan Gül, "Besmele'' ile başladığı sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye her halükarda kendisine Irak'ın kuzeyinden yönelen terör belası ile sonuna kadar mücadelede kararlıdır. Irak'taki sorunun çözümü için İKT'ye de önemli görevler düşmektedir. İKT'nin bu konuda şimdiye kadar yaptığı girişimleri memnuniyetle karşılıyor, bu girişimlerin daha da artmasını diliyoruz.''

KKTC'YE DESTEK ÇAĞRISI
Filistin meselesinin de Ortadoğu'daki sorunların merkezinde yattığına ve çözümünün ivedilik arz ettiğine dikkati çeken Gül, İslam Konferansı Teşkilatı'nın 2004 yılından beri Kıbrıs Türk halkına uygulanan tecride son verilmesi için çağrıda bulunduğunu hatırlatarak, üye devletlerin bu çağrıya uymasını istedi. İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu da, İSEDAK'ın gerekli önlemleri alarak 2004'te yüzde 14 olan İslam Konferansı Teşkilatı içi ticareti, 2015 yılına kadar yüzde 20'ye çıkarmakla görevlendirildiğini bildirdi. Açılış oturumundan sonra toplantıya katılan temsilcileri kabul edip, ellerini sıkan Gül, Dolmabahçe Bezm- Alem Valide Sultan Camisi'nde cuma namazı kıldı. Camiye gelen vatandaşlar girişte tek tek arandı. Çıkışta bazı vatandaşların Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü alkışladıkları görüldü.
Haberin fotoğrafları