kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Türk jetleri K.Irak'ta bir binayı vurdu" iddiası

Yeni Haber
NTV televizyonu CİHAN ajansı muhabirine dayanarak, Türk uçaklarının kuzey Irak'ta bir binayı vurduğunu iddia etti.

CNN Türk televizyonu, Türk jetlerinin gece 02:00'de Kuzey Irak'ta boşaltılmış bir karakolu vurduğunu duyurdu.

Reuters ajansı da CNN Türk'ü kaynak göstererek, haberi "Türk jetleri dün gece saat 02:00 sıralarında Şırnak'ın Silopi ilçesine bağlı Görümlü'nün karşısındaki Vansora bölgesinde bulunan terkedilmiş karakolu 'PKK'lılar var' gerekçesiyle bombaladığı iddia edildi" şeklinde duyurdu.

CİHAN ajansının haberinde Türk jetlerinin, Kuzey Irak'ta dün gece sını ötesinde bazı noktaları bombaladığı iddia edildi.

Haberde, Türk jetlerinin dün gece Kuzey Irak'ın Hatnain bölgesinde bulunan Pırbela, Bırsaka, Avaşın köyü ve Norgole bölgesini bombaladığı söyleniyor.

Ayrıca haberde Kuzey Irak'ta bulunan Vansora bölgesinde terk edilmiş karakolun PKK'lılar tarafından kullanıldığı için bombaladığı iddia ediliyor.

"TÜRK HELİKOPTERİ KUZEY IRAK'TAKİ HEDEFİ VURDU" İDDİASI

Haber televizyonları, Türk helikopterinin Kuzey Irak'taki bir hedefi vurduğunu duyurdular. Haber TV'leri, helikopterin Kuzey Irak'taki bir boşaltılmış köyü vurduğunu ve can kaybı olmadığını belirttiler.

BAŞBAKAN ERDOĞAN:HABERİM YOK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak'ın kuzeyinde bir PKK bürosunun bombalandığına ilişkin olarak, ''Haberim yok'' dedi. Başbakan Erdoğan, partisinin TBMM Grup toplantısından çıkarken, bir gazetecinin, ''Irak'ın kuzeyinde bir PKK bürosunun bombalandığına'' ilişkin sorusuna, ''Haberim yok'' karşılığını verdi.