kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Olaylı kompozisyon 'kim yazdıya' gidiyor

Murat SAVAŞ - Gökhan YUMUŞAK / SABAH
Padişah Vahdettin'e "hain" denildiği gerekçesiyle soruşturma konusu olan kompozisyondaki el yazısı, olaya adı karışan 2 öğrenciye de uymadı..
Edirne'nin Keşan ilçesinde, Osmanlı devleti ve padişahlarına hakaret edildiği gerekçesiyle soruşma konusu olan ancak kimsenin sahiplenmek istemediği kompozisyon krizi arapsaçına döndü. Olayın ortaya çıkmasının ardından ilk incelemeyi yapan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Müfettişleri, kompozisyonu yazdığı iddia edilen iki öğrencinin el yazılarını karşılaştırdı. Ancak kompozisyonun, iki öğrencinin de el yazılarıyla uyuşmadığı ortaya çıktı. Olayla ilgili olarak Edirne Valiliği'nden görevlendirilen İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müfettişleri, dün sabah ilçeye gelerek Yekta Baydar İlköğretim Okulu'nda çalışmaya başladı. Bu tür yarışmalarda bazı öğretmenlerin kendi öğrencileri dereceye girsin diye kompozisyonlara yardım ettiğini göz önüne alan müfettişlerin, kompozisyonun bir öğretmen tarafından ya da velilerden biri tarafından yazılmış olabileceği ihtimali üzerinde durduğu öğrenildi. Bu arada Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, "Güneş" rumuzunun Yekta Baydar İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi A. Ş. N.'ye ait olduğunu öne sürdü. Ancak A.Ş.N.'nin babası Yılmaz N. "Yazı benim kızımın değil. Zaten el yazısı da benzemiyor. Yazılar karışmış olabilir, başka birisi yazmış olabilir. Bütün bunlar soruşturma sonunda ortaya çıkacak" dedi. İ.Ö.'nün babasının ise askeri görevli olması nedeniyle habercilere açıklama yapmak istemediği öğrenildi. Kompozisyonla adları ilişkilendirilen A.Ş.N. ve İ.Ö. dün okula gitmediler.

MÜFETTİŞ OKULDA
Müfettişlerin, eser seçici kurulunda bulunan 4 öğretmen ve Milli Eğitim Müdürlüğü ödül kurulundaki 3 öğretmen ile okul Müdürü Ahmet Altın hakkında inceleme yaptığı belirtildi.
Haberin fotoğrafları