kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Jan de Kreij

"Türkiye'nin Corio içindeki payını iki katına çıkaracağız"

Akmerkez'in Hollandalı ortağı Corio'nun CEO'su Kreij, "Türkiye'deki yatırımlarımıza portföyümüzün yüzde 20'sini ayıracağız" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
"Türkiye'nin Corio içindeki payını iki katına çıkaracağız"
Akmerkez'in yüzde 49'unu 2005'te satın alan Hollandalı Corio'nun CEO'su Jan de Kreij, Türkiye'de bugüne dek 500 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını belirterek, portföylerinde yüzde 10 olan Türkiye'nin payını gelecek dönemde yüzde 20'ye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Dünyada 8 milyar dolarlık portföyü yöneten Kreij, "Alanımızda Türkiye'nin 3'üncü büyüğü olduk. İsteğimiz birinci sıraya yerleşmek" dedi. Uluslararası Yarıyıl Konferansı Forum İstanbul'a katılan Kreij, Türkiye'de sadece İstanbul'un değil, diğer şehirlerin de önemli büyüme potansiyeli taşıdığını dile getirerek, özellikle Bursa'da daha fazla yatırım peşinde olduklarını ifade etti. "Küreselleşmenin yerelleşmesiyle büyük ve uluslararası şirketler kendilerine yerel ortaklar arıyor" diye konuşan Kreij, bu kapsamda Bursa'daki 75 bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip yeni alışveriş merkezi projesinde kendilerinin de Maya Grup ile birlikte çalıştıklarını ve açılışın 2010'da yapılacağını söyledi. Türkiye'de ve dünyadaki yatırımlarına alışveriş merkezleri ile devam edeceklerini kaydeden Kreij, "Bizim işimiz alışveriş merkezi. Bu nedenle ofis ya da konut portföyümüzde olmayacak. Fakat içinde alışveriş merkezi olan karma projelerle ilgileniriz" dedi.

'TALEBE YETİŞEMİYORUZ'
Bir ülkeye nasıl girildiğinin çok önemli olduğunun altını çizen Kreij, "Biz Türkiye'ye Akmerkez ile girdik ve bundan çok mutluyuz. Çünkü Akmerkez sadece bir alışveriş merkezi ya da rezidans alanı değil, başlı başına bir kültürü temsil ediyor" diye konuştu. Akmerkez'i satın aldıkları Nisan 2005'ten bu yana giderek büyüdüğünü ve yüzde 100 doluluk oranına eriştiğini dile getiren Kreij, mağaza talebini karşılayamadıklarını söyledi. Alışveriş merkezlerindeki otopark sorununun Türkiye'de de tartışıldığını dile getiren Kreij, şunları söyledi: "Aslında, çok değerli alanlar olan otoparkların paralı olup olmaması tüm dünyada tartışılan bir sorun. Aynısını Hollanda'da yaşadık. Alışveriş merkezlerinde otoparklarda 2 saate kadar ücret alınmadı. Araç sahipleri 2 saatte bir arabalarının yerlerini değiştirerek bu sorunu aştılar. Türkiye'de de uygulanması mümkün olan bu yönteme dikkat edilmesi gerekir."