kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ÖZAY ŞENDİR

TRT'de PKK kavgası (2)

Geçen hafta Yayın Denetleme Kurulu Başkanı Latif Okul'un, terör örgütündeki çözülmelere dair haberleri Kürtçe yayınlardan çıkardığını ve sonrasında yaşanan tartışmaları yazmıştık.
Bu yazıya ilk cevap Hıncal (Uluç) Abi'den geldi. Hıncal Abi, Latif Okul'u uzun zamandır tanıdığını ve Cumhuriyetçiliği konusunda kefil olduğunu yazdı. Hıncal Abi'ye göre bu haberleri Latif Okul'u yemek isteyen gerici kadrolar yayıyor.
Yazıya ikinci tepki MHP'den geldi. Milletvekili Süleyman Turan Çirkin, bir soru önergesi verdi.
Çarşamba akşamı Latif Okul'dan, Sabah Sorumlu Müdürlüğü'ne bir açıklama yollanmış.
Açıklama ve karşı cevabımı aşağıda bulabilirsiniz...

Latif Okul'un açıklaması
4 Kasım 2007 tarihli gazetenizin ikinci sayfasında Özay Şendir imzalı gerçek dışı bir yazı yayımlanmıştır.
Yazıda sözü edilen istifa dilekçesi, aleyhime düzenlenen komplonun bir parçasıdır. Bünyamin Şahin'in dilekçesi ile başlayan iftira üzerine Yayın Denetleme Kurulu Başkanlığı'ndan alındım, fakat açtığım davada yürütme durduruldu, göreve iade edildim. Kurumun itirazı da reddedildi. Bu davanın duruşması da 14 Kasım 2007'de yapılacaktır.
Bu iftira kampanyasının asıl yürütücüsü Cumhuriyet Savcılığı'nca Tuğrul Utku hakkında ( Türkçe hatası bana ait değil-ÖŞ) Ankara 10 Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştır.
Anlaşılmaktadır ki bu yayın davayı etkilemek amacıyla yapılmıştır. Zira hiçbir kanıta dayanmayan ve o dilekçe ile tahrik edilen işlem yargı tarafından durdurulmuştur.
Aleyhimdeki kanıtların Hukuk Müşaviri'nce dosyaya konulmadığı savı da güldürü konusudur.
Yazarın bu çirkin iftiraları kimlerle işbirliği içinde yaptığı ve mahkemeleri etkilemek için ortaya attığı açıktır. Doğal olarak yargı sürecinde bu kişi veya kişiler bunun hesabını verecektir.

Latif Okul'a cevabım
- Önce şu davayı etkileme ve işbirliği yaptığım kişilerden başlayalım. Bu cevabı yayınlamak için yargı kararını da bekleyebilirdim ama bunu yapmadım. Cevap mahkemeden önce yayınlanıyor işte.
- Latif Okul önce yazımın gerçek dışı olduğunu iddia etmiş, sonra da benim yazdıklarımı bir bir anlatmış. Tek ayrıldığımız nokta, TRT'nin mahkemeye yolladığı savunmada yer alanlar. Kimin haklı olduğu mahkemede ortaya çıkacak.
- Açıklamada "İftira kampanyasının öncüsü hakkında savcılık dava açtı" deniliyor. Bu doğru, ama nedense Latif Okul kendisinin şikayetçi olduğunu yazmamış. Kaldı ki yazımda o bilgi de vardı.
- Latif Okul açıklamanın ekine 5 Mart 2007 günü TRT Yönetimi'ne verdiği gizli ibareli dilekçeyi de eklemiş. Okul, bu dilekçede komplodan falan bahsetmiyor. Haber dairesinin yayın amacını anlamadığını ve işlerini ciddiye almadıklarını öne sürüyor.
- Latif Okul yasal gerekliliklerden dolayı elimdeki istifa dilekçesinin tamamını yayınlayamayacağımı biliyor . Ülkemi Latif Okul tarzında sevmek zorunda değilim. Bu yüzden elimdeki belgelerin tamamını sadece mahkemeye sunacağım.
- Dava sürecinde Latif Okul ile karşı karşıya gelen kişilerin kim oldukları ve hangi meslek içi eğitimlerden geçtiğini de konuşacağız. Bakalım Latif Okul ile sadece gerici kadrolar uğraşıyor?