kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ÖZAY ŞENDİR

TRT'de PKK kavgası...

Önümde benden başka sadece iki kişide daha bulunan bir istifa dilekçesi var.
Dilekçeyi "inşallah yanlış anlamışımdır" diye defalarca okudum.
Hayır, maalesef doğru anlamışım:
Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu'nda geçen şubat ayından beri çok ciddi bir PKK kavgası yaşanıyor.
Olayın özeti şu:
TRT'de farklı dil ve lehçelerde yayına başlanmasından sonra Haber Dairesi Başkanlığı, çeşitli isimler görevlendirir. Bunlardan adı bende saklı olan biri 12 Şubat tarihinde zehir zemberek bir dilekçe yazarak bu görevden affını ister.
Dilekçenin tamamını yayınlama şansım yok ama sanırım şu aşağıdaki bölüm bile neyin ne olduğunu anlatmak açısından önemli:
"...Ancak, bir süredir, PKK terör örgütünün çözülmesi, güvenlik güçlerine sığınan teröristlerin devletten gördükleri iyi muamele ve dağdakilere 'Teslim olun' çağrıları ile terör örgütü içindeki hesaplaşma haberleri, Yayın Denetleme Kurulu Başkanı Latif Okul tarafından, metinlerden çıkarılmaktadır..."
Düşünebiliyor musunuz, terör örgütünü çok zor durumda bırakacak haberler devlet kurumunun bir yetkilisi tarafından Kürtçe bültenlerden çıkarılıyor.
Bana ulaşan bilgilere göre bu durumdan haberdar olan dönemin Devlet Bakanı Beşir Atalay'ın da devreye girmesiyle Latif Okul görevden alınıyor.
Olayın bundan sonrasına dair iddialar ise daha vahim.
TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney'in talebiyle Latif Okul'un görevden alınmasına gerekçe yazılmıyor. TRT Başhukuk Müşaviri Bahattin Duman, göreve iade için Ankara 10. İdare Mahkemesi'nde açılan dava ile ilgili dosyaya Okul'un PKK ile ilgili haberleri çıkarttığına dair belge ve gizli yazışmaları koymuyor.
Sonuçta Okul görevine iade ediliyor ve bu kez kendisi hakkında rapor tutanları "Beni PKK'lı gösterdiler" diye dava ediyor.
Dağda asker teröre karşı canını veriyor, sokakta milyonlar şehitlerin acısını yaşıyor, Ankara'da da birileri bunları yapıyor...