kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Saakaşvili Gürcistan'da sıkıyönetim ilan etti

Yeni Haber
Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, ülkede sıkıyönetim ilan etti. Konu ile ilgili açıklama yapan Gürcistan Ekonomik Kalkınma Bakanı Giorgiy Arveladze, sıkıyönetimin 15 günlük olduğunu ve ülke genelini kapsadığını bildirdi.

Arveladze, "Sıkıyönetim ile birlikte her türlü toplantı ve gösteri düzenlemesine , grev yapılmasına yasak getirilmiştir. Bütün elektronik, yazılı ve görsel basına yayın yasağı getirilmiştir . Sadece Gürcistan İçtimai Televizyonu'nun yayın yapmasına izin verilecektir." dedi.

Bu arada dün sabah polis ve göstericiler arasında çıkan olaylardan sonra Tiflis'e nakledilen asker ve özel tim birlikleri şehrin merkezinden çıkarılmaya başlandı. Polis Parlamento önünü ve Rustaveli caddesini kontrol altında tutmaya devam ediyor. Parlamento binasının bulunduğu Rustaveli caddesinde her türlü sivil hareket durdurulmuş durumda . Başkentte metro ve toplu taşıma araçları çalışmıyor. Sadece yayaların dolaşma özgürlüğü devam ediyor. Bununla birlikte uçak ve tren seferleri aksamadan yapılıyor. Ülkede telefon, internet ve elektrik enerjisinde hiçbir kesinti yaşanmıyor.

Dün polis ve göstericiler arasında çıkan olaylardan yaralanan toplam 486 kişinin hastanelere başvurduğu açıklandı. Gürcistan Sağlık Bakanlığı sözcüsü yaptığı açıklamada, " Dün akşam itibarıyla 371 kişinin tedavisi yapılarak evlerine gönderildi. Şu anda hastanelerde tedavi gören 115 kişiden 24 'ü güvenlik güçleri elemanlarıdır. Hastaneye başvuranlardan sadece 15 kişide fiziki travma ve yaralanma var. Geri kalanlar ise polisin kullandığı göz yaşartıcı gazdan zarar gören şahıslardır." dedi.

Olaylar sonrası Gürcistan Eğitim Bakanlığı Tiflis'teki eğitim kurumlarının tatil edildiğini duyurdu.

(CHA)